tiistai 10. syyskuuta 2013

Kiinteistöliikelaitos siis haluaa myydä kiinteää omaisuuttaan. Kuten Turun Sanomien pääkirjoituksessa viime perjantaina todettiin, "myy ja vuokraa takaisin on yritysten yleisestikäyttämä menettely laiskan pääoman vapauttamiseksi". Kaupunki on niin kovin. kovin köyhä. Tältä pohjalta kyllä ihmetyttää, että on varaa maksattaa turkulaisilla kerta toisensa jälkeen käsiin räjähtävät rakennus- ja remonttikustannukset. Kilpailutuksen seurausta tämäkin. Yritykset vetävät turkulaisia höplästä.

Ihan jatkuvasti kilan papereita lukiessa joutuu ihmettelemään, miten kova pokka virkamiehillä on hyväksyä kymmenientuhansien eurojen laskut. Se TST:n remonttikustannuksen ylitys taisi olla miljoona euroa, ellen täysin väärin muista.

Viimeksi kokouksessa minähän esitin monta asiaa, senkin, että johtokunnan tulisi olla valvova elin ja että meillä on vastuu turkulaisille. Taisin tästä jokin aika sitten kirjoittaakin. Valvonta pitää oikeasti organisoida  ja vieläpä itse hoitaa se On suorastaan naurettavaa että syydetään rahaa kahmalokaupalla hukkaan. Tai no, kyllähän johtokunnassakin istuu remontti- ja rakennusfirmojen omistajien kavereita, jotka ovat velkaa vaalituestaan.

Pitää vaan olla tiukkana. On todella hyvä, että vasemmistoyhmämme johtokunnassa oli yksimielinen ehdottoman kielteisestä kannasta omaisuuden myyntiin. Kaikesta emme ole valitettavasti voineet olla samaa mieltä, mutta huomisessa kokouksessa jäsenet ovat yksimielisiä. Turun hallitussopimus mahdollistaa juuri tällaisen, kaupungin johtamisen yrityksen tavoin. Mutta Vasemmistoliitto voi olla ja onkin nyt vaihtoehto.

Ei kommentteja: