tiistai 2. toukokuuta 2017

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan kokous oli viime keskiviikkona, todella ikävää että tulin kipeäksi. Olin valmistautunut kokoukseen kolme tuntia ja olin valmis esittämään nyt NCC:lle myydyn tontin myymistä TVT Asunnot Oylle. Oli onneksi sitten tosi mukava reissu Lausteen nuorisotilaan viime torstaina. Olimme siellä parahiksi kokkikerhon aikaan, ja oli toki pakko maistaa mokkapaloja kun pyydettiin :) Ihan loistavia olivat, ja ehdotin että voivat joku kerta kokeilla mun vegaanisten mokkapalojen reseptiäni, luomu- ja reilun kaupan ainesosilla :) Innostuivat, eli lähetin reseptin perään. En tietty muuten ois lähettäny!

Lausteella oli hyvä meininki , nuorisotoimen ongelmat Turussa ovat kuitenkin sielläkin tuttuja. Paikka on tosi vilkas, mutta henkilökuntaa ei riitä pitämään nuorisotilaa auki nin paljon kuin pitäisi. 2014 hyväksytty heikennys tuntityöntekijöiden palkkaukseen johtaa siihen, että Lausteen ovet pysyvät kiinni juhannuksesta eteenpäin vaikka nuorten tarve kesäaukiololle olisi suuri. Työntekijän sairastuminen on aina valtava ongelma, kun sijaisia ei saada. Minusta Turussa nuorisotyön ammattilaisiksi opiskelevien pitäisi saada hyväksilukuja sijaisuuksista. Oman alan työkokemus on kullanarvoista, ja jos siitä saisi vielä opintopisteitäkin...

Lausteen nuorisotila sijaitsee samassa kokonaisuudessa kirjaston ja koulun kanssa, ja nuorisotila on kirjaston seinänaapuri. Siellä käydessämme todistimme, että tilat pitäisi nykyistä selvemmin erottaa toisistaan, nuorten ja kirjastokävijöiden eduksi. Nuoret olivat vastikään pitäneet tyttöjen leirin Tippsundissa, seuraavaksi olisi poikien leirin vuoro. Ovat menossa Sauvon Ahtelaan, hieno homma että kaupungin leiripaikkoja käytetään! Suosittelin Nukkumajoen reissua, kuten aina. Kaikkiaan antoisa reissu ja kivaa jutella nuorten ja nuorisotyöntekijöiden kanssa. Lausteella asustaa biliksen Suomen mestareita, joukkueensa on voittanut useita mitaleita jotka komeilivat biljardipöydän viereisessä kaapissa! Tuomas otti ihan todisteeksi kuvan.



Lauantaina pidettiin Varsinais-Suomen Vasemmistoliiton piirikokous, ja siitä jatkettiin vapunviettoon :)

Huomenna on jälleen nuorisolautakunnan avustustyöryhmän kokous, käsittelemme toiminta-avustusten jakamista.


Ei kommentteja: