Torstaina oli ensin nuorisolautakunnan kokous ja sen jälkeen kunnallistoimikunta, jossa päätettiin mm. pohjaesityksestä seuraaviksi neljäksi vuodeksi Turun kaupungin luottamustoimiin valittaviksi henkilöiksi.
Nuorisolautakunnasta minun piti lähteä aikaisin ehtiäkseni hallituksen kokoukseen, olin valmistellut esityksiä ja muutosehdotuksia kokouksen pohjaesityksiin. Muutokset jäivät Tuomaksen esitettäviksi, ja kokouksen tulos löytyy aikanaan pöytäkirjasta kaupungin nettisivuilta nuorisolautakunnan kohdalta. Vastaus kuntalaisaloitteeseen koskien Kuuvuoren/ Hannunniitun nuorisotilaa oli varsin suppea, itse asiassa aloitteessa ehdotettua Tammitien kiinteistöä nuorisotilan uutena vaihtoehtona ei oltu vastauksessa käsitelty, saati selvitetty muita alueella sijaitsevia, nuorisotilaksi sopivia tiloja. Toinen kohta oli lautakunnan perintö seuraavalle lautakunnalle. Valmistelemani muutokset ovat alla, esityslistan kokoukseen tuodut tekstipohjat löytyvät Turun kaupungin sivuilta.
Minua ihmetytti lautakunnan kokouksessa myös se, että lautakunnan myöntämiä nuorisojärjestöjen avustuksia käytiin läpi puheenjohtajan suulla sen pohjalta, että resurssit niukkenevat eikä olisi varaa jatkossa tämänkaltaiseen avustusjärjestelmään. Sanoin siihen, että nykyiset resurssit ovat nykyisen valtuuston päättämiä, ja uusi kesäkuussa aloittava valtuusto tekee omat ratkaisunsa. Minusta kaupungin tuki on ensiarvoisen tärkeää nuorten järjestöille ja yhdistyksille, muuten toiminta joudutaan rahoittamaan perheiden omasta pussista.
Esimerkiksi lautakunnan perintöä käsittelevä esityslistan kohta 10 oli kokoukseen tuodussa pohjassa muotoiltu siten, että nuorisotilojen lakkauttamiseen oltaisiin valmiita. Minusta on erikoinen linjaus tilanteessa, jossa nykyinen valtuusto on päättämässä kautensa eikä uusi valtuusto, uudesta lautakunnasta puhumattakaan ole vielä omia linjauksiaan tehnyt. Pitää muistaa, että valtuuston enemmistö on noudattanut tiukkaan talouskuriin ja leikkauspolitiikkaan velvoittanutta Turku- sopimusta.
Esimerkiksi lautakunnan perintöä käsittelevä esityslistan kohta 10 oli kokoukseen tuodussa pohjassa muotoiltu siten, että nuorisotilojen lakkauttamiseen oltaisiin valmiita. Minusta on erikoinen linjaus tilanteessa, jossa nykyinen valtuusto on päättämässä kautensa eikä uusi valtuusto, uudesta lautakunnasta puhumattakaan ole vielä omia linjauksiaan tehnyt. Pitää muistaa, että valtuuston enemmistö on noudattanut tiukkaan talouskuriin ja leikkauspolitiikkaan velvoittanutta Turku- sopimusta.
Nuorisolautakunta 18.5.2017
Asia 7
Vastaus Kalle Virtasen aloitteeseen (nuorisolautakunta 3.11.2016 § 108) koskien ehdotusta Hannuniitun nuorisotilasta
Nuorisolautakunnalle tuotiin tiedoksi lautakunnan kokouksessa 3.11.2016 § 108 Kalle Virtasen kuntalaisaloite koskien uuden nuorisotilan perustamista Hannunniitun alueelle. Aloitteen mukana oli puoltava vetoomus, jonka oli allekirjoittanut 242 henkilöä. Lisäksi alueen yhdistyksistä Hannunniitun koulun vanhempaintoimikunta ry, Nummenmäen Pientalot ry, Itäharjun Omakotiyhdistys ry ja Kohmon Omakotiyhdistys ry ovat antaneet aloitteelle tukensa.
Hannunniitun alueelle toivottua nuorisotilaa perustellaan alueen runsaalla lasten ja nuorten määrällä ja sillä että Kuuvuoren nuorisotilan siirtyessä Halisiin vuoden 2017 alussa jää Hannunniitun-Itäharjun-Kohmon alue ilman nuorisopalvelujen toimipaikkaa. Lähimmät nuorisotilat sijaitsevat Lausteella, Varissuolla ja Halisissa. Aloitteessa ehdotetaan uuden nuorisotilan perustamista tyhjänä olevaa kiinteistöön osoitteessa Tammitie 3. Nuorisolautakunta päätti 3.11.2016 kokouksessa lähettää aloitteen valmisteltavaksi ja että se tuodaan lautakunnan käsittelyyn 3.5.2017 mennessä.
Nuorisolautakunta päättää käynnistää Turun kaupungin tarve- ja hankeselvitysprosessin uuden nuorisotilan perustamiseksi tyhjänä olevaan kiinteistöön osoitteessa Tammitie 3.
Esittää Eva-Liisa Raekallio ja Tuomas Polo
Asia 10
Mikä on tilanne uuden nuorisovaltuustovaaleja järjestävän projektityöntekijän palkkaamisessa, huhtikuun seminaarissa oli puhetta että asia tuodaan toukokuun kokoukseen.
Tilakysymykset tärkeitä- osan toinen varsinainen kappale muutetaan niin, että lisäksi- sanan jälkeinen lause poistetaan.
Avustusjärjestelmä kaipaa uudistamista- kappaleeseen lisätään:
"Nuorisolautakunnan keskuudestaan valitsema avustustyöryhmä muodostaa tärkeän siteen lautakunnan ja avustettavien järjestöjen välille. Työryhmän jäsenille muodostuu kauden aikana avustustyössä välttämätön tietämys järjestöjen tilanteesta."
Nuorisolautakunnan ja nuorisovaltuuston yhteistyö- osan jälkeen, ennen Hallinto- osaa Nuorisovaltuustovaalit- kappale. Sen sisällöksi :
"Turussa marraskuussa 2015 järjestettyjen nuorisovaltuustovaalien äänestysprosentti oli 45 ja se vaihteli välillä 8-99. Nuorisolautakunta on selvittänyt toimia äänestysprosentin nostamiseksi ja erojen tasaamiseksi. Tavoitteena on projektityöntekijän palkkaamisen kautta parantaa tilannetta seuraavissa nuorisovaltuustovaaleissa. Nuorisotiloihin ja kouluihin suuntautuva kiertue, jossa nuorille kerrottaisiin paitsi nuorisovaltuuston työstä, myös äänestämisen ja ehdolle asettumisen merkityksestä, olisi tärkeä keino."
Eva-Liisa Raekallio ja Tuomas Polo
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti