sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Teräsrautelan nuorisotalo on mukava paikka. Tilaa on moneen lähtöön, niin sarjakuvien lukemiseen kuin pelaamiseenkin ja leikkimiseen. 

Teräsrautelasta käy myös henkilökuntaa Hansan Pop-Up-nuorisotilassa (miten mahtavaa että se muuten saatiin). Oma henkilökohtainen mielipiteeni on, että sen sijaan että samat työntekijät hoitavat monta tonttia, pitäisi palkata lisää ammattitaitoisia työntekijöitä nuorten kanssa töitä tekemään.

Nuorille on hyvin tärkeää nähdä samoja tuttuja työntekijöitä samassa tilassa vaikkeivät sitä itse myöntäisikään. Yhteenkuuluvuuden tunne syntyy samojen kavereiden kanssa samassa nuorisotilassa hengaillessa, tuttujen ja turvallisten nuorisotyöntekijöiden mukana.Yhteenkuuluvuus vähenee kun työntekijät hajoavat ympäri kaupunkia.

Nuorisotyöntekijät ovat Turussa todella ammattitaitoista ja pätevää porukkaa, heitä vaan pitäisi saada tänne paljon lisää. Kyse on määrärahoista, joiden jakaminen on poliittinen päätös. Minulla onkin suuri luottamus virallisesti tämän viikon torstaina 1.6. toimikautensa aloittavaan uuteen kaupunginvaltuustoon, että se taas nostaisi nuorisotyön siihen arvoon, joka sille kuuluu. Toivottavasti uusi nuorisolautakunta tukisi kaikin tavoin nuorisotyön uutta arvonnousua.

Teräsrautelassa tehdään paljon käsin, esimerkiksi savi- ja kangastöitä. Kehitysvammaiset toimivat siellä hyvin aktiivisesti, mikä on tosi jees! Tässä kuvia reissusta. Ihan innostuin kuvaamaan, olihan se viimeinen reissu ja oli niin kivoja juttuja lapset ja nuoret askarrelleet.







Ei kommentteja: