maanantai 29. toukokuuta 2017

Minun piti tosiaan lähteä viime lautakunnasta tosi aikaisin, enkä ollut kuulemassa kaupungin toimista seuraavien nuorisovaltuustovaalien äänestysvilkkauden lisäämiseksi, jotka käytiin läpi suullisesti ilmoitusasioissa. Sain tiedot nuorisotoimenjohtajalta, kiitos vielä hänelle! Turun aktiivinen toiminta kaikkien turkulaisnuorten osallistamiseksi oli minun ja Saskan tavoitteena siitä lähtien kun saimme edellisten vaalien numerot käsiimme ja teimme aloitteen.


Oli myös todella hyvä, että kyselin huhtikuun seminaarissa toimien perään. Tässä nämä toimet on lueteltu. Olen yhtäältä iloinen, että työllämme oli merkitystä, kuitenkin olisin toivonut että kiertue olisi ulottunut nimenomaan nuorisotiloihin, sen lisäksi että mennään kouluihin. Kiertue oli minun ideani. Koska kyllähän nuoret ovat kummassakin paikassa, olisi ollut paljon tehokkaampaa mennä myös nuorisotiloihin. Lisäksi koen, että alkuperäisen idean mukaan olisi ollut tärkeää toteuttaa kiertue yhteistyönä. Nyt se on nykyisen nuorisovaltuuston toteuttama, ja kiertueen objektiivisuuden vuoksi olisi ollut tärkeää että se olisi toteutettu pedagogisesti, nuorisotoimen ja sivistystoimen kesken.

Tottakai olen tosi iloinen että kaupunki on nyt eri otteella mukana, toivon että turkulaisnuoret lähtisivät sankoin joukoin ehdolle marraskuun vaaleihin ja myöskin ilman muuta äänestäisivät :)


NUVAvaalit 2017 markkinointi
Kevät:
Nuvavaalien markkinointi aloitettiin jo Mimmi Magiaa tapahtumassa 2.4.2017, jossa nuorisovaltuuston pisteellä oli kaksi nuvan edustajaa kertomassa nuvan toiminnasta ja jaossa oli ehdolle asettumisesta kertovia flyereita.
Vaikuttajaryhmät tutuksi -tilaisuudessa 25.4.2017 markkinointi jatkui nuorisovaltuuston pisteellä, jossa oli nuorisovaltuuston edustajia kertomassa nuorisovaltuuston toiminnasta ja jaossa oli ehdolle asettumisesta kertovia flyereita.
Nuvavaalien kevään koulukiertue suunnattiin Turun ammatti-instituutin koulutaloihin, koska niissä kiinnostus nuvavaaleihin on ollut laimeinta. Kiertue tehtiin nuokkaribiilin kera 8.5. ja 9.5. sekä ilman sitä 11.5. Kellonsoittajan ja Lemminkäisenkadun koulutaloissa, joissa ei ole nuokkaribiilille soveltuvaa pihaa. Mukana jokaisessa koulutalossa oli nuorisovaltuuston jäseniä kertomassa vaaleista ja nuorisovaltuuston toiminnasta ja jakamassa flyereita sekä nuvakondomeja.
Turun yläkoululaiset tavoitetaan 23.5. #päättäjäiset-tapahtumassa Kupittaan urheiluhallilla, jossa nuorisovaltuustolla on myös oma pisteensä, jossa kerrotaan nuorisovaltuuston toiminnasta ja vaaleista sekä houkutellaan yläkoululaisia asettumaan ehdolle.
Turun yläkoulujen oppilaskuntien hallitusten tapaamisessa 24.5. Vimmassa pidetään tietoisku nuorisovaltuustovaaleista. Näin hallitusten jäsenet voivat kertoa vaaleista edelleen omissa kouluissaan.
Syksy:
Syksyllä kouluihin toimitetaan ehdolle asettumisjulisteet ja tietopaketti vaaleista sekä järjestetään Vimmassa 6.9. klo 13–15 tiedotustilaisuus ehdolle asettumisesta ja vaaleista.
Vaaleista tehdään myös Facebook-tapahtuma sekä tehdään lehti-ilmoitukset ehdolle asettumisesta.
Lisäksi nuorisovaltuuston jäsenet tekevät kouluissa tietoiskuja luokissa tai keskusradion välityksellä. Myös oppilaskuntien hallitukset värvätään mukaan kannustamaan oppilaita ehdolle asettumiseen. Ehdolle asettuminen alkaa 11.9. ja päättyy 27.9
Nuvavaaleja markkinoidaan nuorisopalvelujen tapahtumissa ja suunnitteilla myös vaalipaneeli jossain muodossa.
Kouluille tehdään yleisen vaaliohjeistuksen lisäksi myös suositus siitä, miten äänestämisessä toimitaan. Tavoitteena on, että kaikissa kouluissa äänestys tapahtuu oppitunnin aikana, jolloin koko luokka opettajan johdolla menee koulun äänestyspaikkaan ja ne, jotka haluavat, käyvät äänestämässä.
Vimmassa varataan mahdollisuus äänestää kahtena päivänä eli perjantaina 10.11. klo 15–17 ja lauantaina 11.11. klo 12–15, mikä tarjoaa paremmat mahdollisuuden äänestää niille, jotka ovat koulun omana äänestyspäivänä olleet esimerkiksi työharjoittelussa.
Syksyllä nuvavaalien toteuttamiseen tulee nuorisosihteerin avuksi korkeakouluharjoittelija kolmeksi kuukaudeksi joko 28.8. tai 4.9. alkaen.

Ei kommentteja: