keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Viime sunnuntaina oli Attacin hallituksen kokous, uutta Hiekanjyvää pukkaa ja syksyn ohjelma on erittäin lupaava. Ehdotin keskustelusarjaa, teemastani innostuttiin ja suunnittelemme ja hiomme sitä yhdessä eteenpäin :) Attac on perinteisesti tuonut epäkohtia esiin ja pitänyt niitä keskustelussa. Esim viime vuonna Turussa pitämäni yliopistopolitiikkaa käsitellyt Attacin kanssa järjestetty lukupiiri, joka oli oma ideani, piti asioita esillä silloin kun mikään muu taho ei samoja kysymyksiä esittänyt. Sellainen voimaannuttaa ihmisiä, sain jo viime keväänä palautetta siitä.

Huomenna menemme Tuomaksen kanssa Lausteen nuorisotalolle. Viime viikolla oli nuorisolautakunnan seminaari ja kokous, seminaarissa todettiin että eriarvoisuus ja asuinalueiden jakautuminen lisääntyy Turussa jatkuvasti. Tämä ei ole yllätys, minusta se kuitenkin alleviivaa entistäkin selkeämmin ettei lähiöiden palveluista voi enää leikata. Esim nimenomaan nuorisotyö on ennaltaehkäisevää ja eheyttävää toimintaa, josta on pidettävä kiinni. Nimenomaan nuorisotilat ja - työntekijät niissä tiloissa, lähiöissä nuorten lähellä, ovat äärimmäisen arvokkaita. Toivon, että kesäkuussa urakkansa aloittava uusi valtuusto korjaa nuorisotoimen luvattoman heikon tilanteen ja lisää määrärahoja nuorisotyön ansaitsemalle tasolle. Tämän nostin seminaarissakin esiin.

Kysyin myös, missä vaiheessa on selvityspyyntömme käsittely, ollaanko tarttumassa toimeen ja järjestämässä kiertue kouluihin ja nuorisotiloihin, jossa kerrottaisiin nuorille nuorisovaltuustovaaleista ja äänestämisen merkityksestä sinänsä, mutta myös nimenomaan ehdolle asettumisesta. Itse toivon, että kiertueen lopputuloksena moni sellainenkin nuori asettuisi ehdolle jonka mielessä se ei ole ikinä ennen käynyt. Kynnystä ehdolle asettumisen pitää madaltaa ja ehdokkaita saada joka puolelta Turusta. Oli hyvä kuulla, että saisimme toukokuun kokoukseen käsittelyyn seuraavia nuorisovaltuustovaaleja käsitteleviä toimia. Toivotaan sitä!

Ei kommentteja: