lauantai 16. marraskuuta 2013

Minut kutsuttiin Turun Seudun Työttömien uusien tilojen avajaisiin. Saimme tutustua kaupungin suurella rahalla remontoimiin tiloihin ja kuulimme senkin, mikä minulle ei ollut yllätys; kaupunki ei todellakaan tue yhdistystä riittävästi. Pitää muutoinkin ihmetellä, mihin remonttiin kuluneet rahat itse asiassa ovat menneet.

Ja miten on mahdollista, että remontti on venynyt kauan yli määräajan kun aikaan ei ole saatu juuri mitään. Siinäpä "mysteeri". Tilat olivat toki siistit, mutta halvan näköiset; seinät oli suunnilleen rakennettu häthätää yhteen liimatuista levyistä ja sitä rataa.

Jäin lounaalle eikä työttömille tarjottava ruoka tehnyt myöskään kovin suurta vaikutusta. Vain riisiä ja kasvispöperöä. Juomaksi vettä. Mutta eivät ne työttömät olekaan kaupungille tärkeitä ihmisiä joten eivät he tarvitse hyväkuntoisia tiloja eivätkä ravitsevaa ruokaa.

Monitaideprojektiakin koordinoidaan pienestä kopperosta tällä hetkellä. Työllistettäviä taiteilijoita olisi enemmän mitä voivat ottaa, tiloista on jatkuva pula. Ja mihin ne kaupungin rahat menevät. Yritysten tukemiseen. Tuli suoraan sanottuna paha mieli käynnistä, kuulostakoon vaan naiivilta. Oloa ei kohentanut se, miten kutsuvieraat vain työnsivät toinen toistaan suurempia kukkapuskia TST:n puheenjohtajan syliin ja hymisivät onnitteluja.

Eivätkä vieraat jääneet taloon sen jälkeen kun tervetuliaismalja oli juotu, lohipallerot syöty ja pakollinen tutustumiskierros kävelty. Näin kaupungin porukasta tasan yhden ihmisen lisäkseni lounaalla. Mutta selväksihän se on tullutkin, mikä on asenne työttömiä kohtaan. Kysäisin vierustovereiltani lounaspöydässä, miltä uudet tilat vaikuttavat vanhoihin verrattuna.

Ja pyörätuolipotilaina he vastasivat, että uudet tilat ovat kaikki samassa tasossa, esteettömyys on siis parantunut. Muuta eroa ei juuri nähty, tilat ovat edelleen liian pienet jne jne. Kyllä kaupungin kilpailutuskustannukset on saatava kuriin ja turkulaisten rahat suunnattua sinne missä niitä todella tarvitaan. Toivon, että voisimme tehdä tästä ryhmäaloitteen johtokunnassa.

Ei kommentteja: