sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Kävin perjantaina vasemmistonuorten pikkujouluissa. Oli mukavaa nähdä tuttuja ja leikkiä hetken aikaa nuorta ;) Poliittisten järjestöjen bileissä puhutaan helposti myös politiikkaa (yllätys), niin tälläkin kertaa. Toki asiaan vaikutti torstainen päätös Turun hallitussopimuksen hylkäämisestä. Oli mukavaa kun lopputulosta pääsi juhlistamaan niinkin nopealla varoitusajalla :)

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/426788/Vasemmistoliitto+hylkasi+Turun+puolueiden+sopimuksen

Varsin kiintoisaa, mutta ei taaskaan yllättävää ole se, että Vasemmistoliitto oli ainoa sopimuksen ulkopuolelle jättäytynyt puolue. Tässä tuli samalla todistetuksi myöskin perussuomalaisten tarjoaman ja mainostaman poliittisen vaihtoehdon todellinen taso. Vasemmistoliitto on ja pysyy tämänkin päätöksen myötä ainoana varteenotettavana parannuskeinona Turun tautiin. Juurikin näin :)

**

Muitakin hyviä uutisia on viime aikoina kotimaasta kuulunut. Olen ollut ja olen huolissani kyläkoulujen hävittämisestä. Siksi oli huojentavaa lukea Nousiaisten kunnanvaltuuston päätöksestä rahoittaa Nousiaisten Valpperin kyläkoulun uudisrakennus. Eli vanha, 1970-luvun roskarakentamisen tuotos korvataan uudella, ehommalla koululla.

Päätös on monessakin mielessä loistava, ihan maaseudun infrastruktuurin säilyttämisestä alkaen. Samalla kuitenkin päätös noudattaa turhankin tuttua kaavaa; investointeja Valpperin kouluun on odotettu jo parikymmentä vuotta. Ja ihmiset oireilevat sillä aikaa huonosta sisäilmasta.

Ihan samanlaista touhua täällä Turussakin näkee, homekouluja ylläpidetään (uudisrakennusten) kustannuksiin vedoten vuosikausia, ja samalla vaarannetaan jatkuvasti oppilaiden ja henkilökunnan terveyttä. Minusta olisikin järkevintä ja tietenkin eettisesti kestävintä huomioida kustannuksissa myös terveysvaikutusten kustannukset. On takuulla pitkällä tähtäimellä edullisempaa vaihtaa huonokuntoiset rakennukset homeettomiin. Että jos todella halutaan tuijottaa niitä numeroita, ajanmukaisten rakennussuositusten mukaisesti rakennetut koulut tai mitkä tahansa rakennukset säästävät ihan oikeasti sitä rahaa.






Ei kommentteja: