tiistai 18. joulukuuta 2012

Hallitussopimuksessa puututaan myös yliopistoon:


"Turussa yliopistot, korkeakoulut ja ammatilliset opistot tarjoavat laadukasta opetusta, kansainvälisyyttä ja osaavaa työvoimaa elinkeinoelämän tarpeisiin sekä voimistavat Turun elinvoimaa ja kilpailukykyä"

Eli Turun yliopiston ainoa tehtävä onkin elinkeinoelämän materiaalitehtaana toimiminen. Koulutus nähdään sopimuksessa pelkästään elinvoimaisuuteen ja kilpailukykyisyyteen sidottuna.

Todella hirveä, mutta samalla täysin looginen linjaus; onhan yrityslogiikka vallannut suomalaiset yliopistot yliopistolain myötä nyt viimeistään. Luin Turun yliopiston nettisivuja ja huomasin tämän

https://intranet.utu.fi/fi/ajankohtaista/uutiset/Sivut/humanistinen-tiedekunta-pyrkii-tehokkuuteen.aspx

Humanistisella tiedekunnalla ei sitten olekaan muita ongelmia kuin opiskelijoiden liian alhaiset opintopistemäärät. Kelahan päätti nostaa opintopisterajoja joku aika sitten. Minulla on kavereita, joille on lähtenyt selvityspyyntö kotiin, kun suosituksesta on puuttunut yksi opintopiste.

Kyllä minusta humanistisenkin tiedekunnan merkittävin ongelma on liiallinen numeroihin tuijottaminen. Akateeminen maailma on altistunut ja alistunutkin markkinan ja määrän logiikalle, tutkimuksen ja tiedon itseisarvo on romahtanut. Ihmiset uupuvat yhä kohtuuttomammiksi käyvien vaatimusten alla.

Turun yliopiston Vihreä Vasemmisto- ryhmä on järjestänyt keskustelusarjaa Yliopisto, ylioppilaskunta, yhteiskunta. Se jatkuu ensi vuonna, tammikuussa. Itse alustan kansainvälisyydestä ja lukukausimaksuista kauppakorkeakoulun Mercatorilla torstaina 7.3. Tervetuloa! Entinen vasemmisto-opiskelijoiden puheenjohtajakin siis pääsee muutaman sanasen lempiaiheestaan sanomaan :) Tai no, yhdestä monista lempiaiheistaan!

http://www.facebook.com/events/162430090566688/permalink/172013639608333/

Ei kommentteja: