keskiviikko 29. marraskuuta 2023

Tänään uutisoitiin jälleen uudesta Olkiluoto kolmosen sähköntuotannon häiriöstä. Kovan onnen ydinvoimala on hyvää vauhtia saavuttamassa Turun surkuhupaisan jumikulaarin saldoa, kohtapuoliin alkaa olla uutinen jos sähköntuotanto rullaa normaalisti ilman häiriöitä ja ajallaan. 

Ydinvoimalaa rakennettiin halpatyövoimalla. Motivoitumattoman ja monta kertaa osaamattoman työvoiman kädenjälkeä on saatu kauhistella erinäisissä rakennushankkeissa, tämän Olkiluoto kolmosen kohdalla jatkuvia ongelmia ei ole ainakaan vielä kovin paljon selitetty heikolla työnjäljellä, mutta eiköhän se ole aika iso taustatekijä. 


Jos vaan olisi satsattu uusiutuvan energian tuotanto- ja varastointikapasiteetin lisäämiseen ja parantamiseen sekin aika, kun tätä ydinvoimalaa pakerrettiin kasaan, sen sijaan uusiutuvan investointeja on lykätty perustellen sillä ”kun onhan meillä se ydinvoima kuitenkin”. Ydinvoima ei ole puhdasta energiaa, onneksi viime aikoina on herätty entistä enemmän myös tuulivoiman mahdollisuuksiin. Muistan hyvin kun melkein kahdeksan vuotta sitten juttelin Areva Solarin Anu Arevan kanssa heidän merituulivoimaprojekteistaan. Niistä päivistä on onneksi edetty aika harppauksin ja edistetty myös merituulivoiman rakentamista.


https://yle.fi/a/74-20062736



Ei kommentteja: