maanantai 6. marraskuuta 2023

Sanattomaksi melkein vetää. Kaupunginhallitus päätti tänään hakea valituslupaa Turun HAOn päätökseen, jossa kaupunginvaltuuston päätös purkaa Pukkilan massalaitos todettiin laittomaksi.

Laittomaksi osoitettu päätös halutaan väkisin muuttaa lailliseksi, ja tökerö menettely pestä puhtaaksi. Vipu osoitti Pukkilan massalaitoksen purkupäätöstä koskeneessa valituksessaan ja siihen liittyvässä vastineessaan tiukasti lainkohtiin tukeutuen, miksi valtuuston purkupäätös on todettava laittomaksi. 


Perusteluksi valitusluvan hakemiselle esitetään tämänpäiväisessä päätöksessä mm. se, ettei Turun HAOn päätöksessä ole riittävästi otettu huomioon asemakaavan sisältövaatimusten täyttymistä kokonaisuutena. Ja kuitenkin kaupunginhallituksen kesäkuisessa päätöksessä valitusten, myös meidän valituksemme, yksimielistä hylkäämistä perusteltiin juurikin sillä, ettei myöskään maankäyttö- ja rakennuslain sisältövaatimuksia edes tarvitse ottaa huomioon kokonaisuutena, vaan kaupungilla on oikeus valita mitä vaatimuksia se painottaa. Tämäkään pointti ei mennyt Turun HAOssa läpi. 


Tämä koko prosessi on oikein kouluesimerkki siitä, miten päätöksenteko voi pahimmillaan mennä. Ja Turussa näitä kauhuskenaarioita riittää. Nyt mietityttää, heltiääkö valituslupa KHO:lta. Linkki päätöspöytäkirjaan, ja Vipun lokakuinen kannari aiheesta alla.


https://ah.turku.fi/kh/2023/1106027l/4959986.htm


https://viherpunainen.blogspot.com/2023/10/viherpunainen-vasemmisto-ry-turun.html







Ei kommentteja: