keskiviikko 5. tammikuuta 2022

Sydämeni murtui kesällä katsoessa metsästysraudoista vammautuneita karhuja. Tuska ja kipu olivat täysin turhia ja johtuivat siitä, että eläimet olivat työntäneet käpälänsä pienpetojen pyytämiseen tarkoitettuun rautaan. Vammautuneet karhut lopetettiin. Alusta loppuun kauheaa, surullista ja turhaa. 

Olinkin todella iloinen, että asiasta tehtiin kansalaisaloite kesällä. Nimiä kertyi kuitenkin todella hitaasti, ja tämän viikon maanantaina 50000 nimen tavoitteesta uupui vielä reilu 10000, eikä aikaa ole kuin 8.1. saakka. Järkytyin, ettei nimiä oikeasti saataisi tarpeeksi, mutta pistin toimeksi ja tein oman osani, jaoin Facebookissa kaikkiin mahdollisiin ryhmiin. Postausta jaettiin onneksi paljon mm. Joukkovoima keskustelee- ryhmässä. Nimiä alkoikin kertymään nopeasti, ja eilen illalla kaikki tarvitut nimet olivat kasassa! Jos pystyin edes vähän auttamaan asiaa, olen iloinen. 

Nyt iso, ehkä isoin, kynnys on ylitetty. Eduskuntakäsittely ja aloitteen muuttuminen laiksi on epävarmaa, vastustusta on paljon. Nyt on kuitenkin saatu vahva viesti ihmisiltä siitä, mihin suuntaan lain pitää mennä. Viattomien eläinten kärsimyksen on loputtava.

Tässä linkki aloitteeseen. Kannattaa allekirjoittaa vielä, jokainen nimi lisää painetta lainmuutokseen.

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/8711


Ei kommentteja: