keskiviikko 19. tammikuuta 2022

Näissä aluevaaleissa on keskitytty terveydenhoitoon muiden osa-alueiden kustannuksella, sekä mediassa että vaalikoneissa. Ja nykytilanteeseen on saatava nopea parannus koko sotesektorilla. Paavo Väyrysen lastensuojelubisneksestä saamat miljoonavoitot ovat vain jäävuoren huippu. Muistan kuitenkin esim. lastensuojelusta yhden ainoan vaalikonekysymyksen, Sanoman vaalikoneesta:

Kodin ulkopuolelle sijoitettujen lasten palveluita pitäisi siirtää yrityksiltä enemmän julkisen puolen hoidettavaksi. Nyt valtaosa lastensuojelulaitosten ylläpitäjistä on yksityisiä yrityksiä. 


Vastauksesi: Täysin samaa mieltä


Perustelusi: ”Sijoitusten jatkamiseen voi olla yksityisillä, voittoa tavoittelevilla yrityksillä taloudellisia intressejä, jotka ajavat lapsen edun ohi. Kodin ulkopuolelle sijoittamista käytetään paljon mielenterveydeltään oireilevien, ja jo sairastuneiden lasten hoitoon, vaikka he tarvitsisivat toimivia mielenterveyspalveluita. Tähän ei ole ratkaisuna niinkään julkisen puolen lastensuojelun tehtävien lisääminen, vaan nopea taloudellinen satsaus ennaltaehkäisevään puoleen.”

Ei kommentteja: