keskiviikko 25. huhtikuuta 2018

Osallistuin viime viikolla SLL: n puolesta Turun ilmastopolitiikan sidosryhmäseminaariin, ja toin siellä esiin kaupungin viheralueiden roolin ilmastonmuutokseen sisältyvien, yhä lisääntyvien sateiden kaupungin infrastruktuurille haitallisen vaikutuksen hillitsijänä. Olimme samaa mieltä. 
Myös eilen Varsinais-Suomen Vasemmistoliiton Halistenreissulla oli esillä kaupunkien täyteenrakentamisen vaikutus. Tulevaisuudessa yhä vaikeutuvat sääolot lisäävät minusta viheralueiden painoarvoa ja roolia kaupungin kaavoittamisessa ja tästä näkökulmasta on sääli, ettei tämä ole täysin realisoitunut kaikille päättäjille.
Keskustelussa nousi esiin varsin tuore Turun pyöräilyn kehittämisohjelma, ja sitä kehuivat myös opiskelijat. TYYn kannanotto keskittyi luonnollisesti kampuksen ja keskustan pyöräilyolosuhteiden parantamiseen. Toin keskustelussa esiin pointteja Vipun tammikuisesta yhdessä valmistellusta kannanotosta, jossa koin itse tärkeäksi korostaa lähiöiden pyöräilyverkoston parantamista.
Kaupungin kehittämisohjelmassa korostui keskustan pyöräilyedellytysten parantaminen lähiöiden ja kaupungin reuna-alueiden kustannuksella. Jos pyöräilyä halutaan todella lisätä, tulee se mahdollistaa jokaiselle, myös talvella. Toki piti todeta, että pyöräteiden talvikunnossapito on Turussa aloitettava, kun ohjelmassa puhuttiin parantamisesta. 
Nyt sitten pitäisi aloittaa sämpylöiden tekeminen mutta ei ihan jaksaisi. Otin myös kuvia eiliseltä retkeltämme, niitä ei harmi vaan saa suoraan tähän blogiin. Pitää vetää eri koneen kautta. Tai sitten en vaan osaa. Yhtä kaikki, laitan kuvia kyllä tännekin naamakirjan lisäksi, oli sen verran kiva reissu.

Ei kommentteja: