keskiviikko 25. huhtikuuta 2018


Kammottava uutinen. Voiko tämä olla tottakaan. Olen hyvin huolestunut muidenkin kaupungin yhtiöiden tilanteesta. Oikealta suunnalta on ollut jo pidempään tavoitteena karsia ja kuihduttaa kaupungin omien yhtiöiden toimintamahdollisuuksia. 
Muistan kun toimin nyt jo edesmenneen kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan varajäsenenä, ja oli kyse kaupungin siivouspalveluiden kilpailuttamisesta ja palveluntuottajan valintaprosessista. Olen toki täällä blogissa kirjoittanut tästä aiemminkin. Pääsin vain pariin kokoukseen, kohdalleni osuivat kuitenkin nuo kokoukset. Arkea pärjäsi aina todella hyvin laatukriteereissä pesten kilpailijansa mennen tullen, yhtenä tekijänä oli työntekijöiden pieni vaihtuvuus. 
Mulle, siivoustyötä useamman vuoden tehneenä ja yksityisten firmojen henkilöstön kiihkeää vaihtuvuutta likeltä seuranneena, Arkean pärjääminen kertoi onnistuneesta henkilöstöpolitiikasta ja toimivasta, ammattitaitoa arvostavasta työn tekemisen hengestä. Kokkarit kuitenkin vihreiden avustuksella olivat aina puhumassa laatukriteerien kilpailutusprosessissa säilyttämistä vastaan, koska niiden korostuminen suosi Arkeaa. Ideologia oli siis tärkeämpää kuin työn laatu. Yhtiöittämisen ongelmat, hankaluudet ja seuraukset näkyvät myös tässä tämän päivän uutisessa.


Ei kommentteja: