torstai 19. huhtikuuta 2018

Muistan kun täytin kunnallisvaalien alla Ylen vaalikonetta ja muitakin. Panostin aina vastauksiin, kysymykset olivatkin pohdintaa vaativia. Silloin kysyttiin esim. voidaanko kuntaveroa laskea roimasti, koska suuri osa tehtävistä siirtyy maakuntahallinnolle. 

Vastasin, ettei Ideologista soteuudistusta voida käyttää perusteena verotuksen laskemiselle. Nykyään kuulee jatkuvasti, ettei ole varaa ylläpitää hyvinvointivaltiota. Suomi ei ole köyhä maa, kyse on veropolitiikasta ja verovarojen oikeudenmukaisesta kohdentamisesta. 

Olen edelleen ihan samaa mieltä. Kunnille jää uudistuksen toteutuessakin äärettömän vastuullisia tehtäviä, kuten koulutoimesta huolehtiminen. Se on nimenomaan paininut jatkuvan määrärahavajauksen kanssa, on siis eriskummallista kysymyksenasettelua tällaisessa tilanteessa edes tuoda esiin kuntaveron laskeminen...Hyvänen aika, lisäresursseja pitäisi kunnissa kiireellisesti kohdentaa myös ilmastonmuutosta hillitseviin toimiin.

Asiasta kolmanteen, kun ideoin juttuaiheita Attacin Hiekanjyvät- lehteen, mieleen tuli hakematta tulevien maakuntavaalien merkitys julkisten hankintojen verovastuullisuuteen, sekä sote- ja maakuntauudistus ja terveyspalveluyritysten yhteiskuntavastuu. Tästä, kuten muistakaan uudistuksen ongelmavyyhdeistä en ole montaakaan artikkelia valtamediasta lukenut.

Ei kommentteja: