perjantai 14. heinäkuuta 2017

Tänään se sitten tapahtui. Matkustin ekaa kertaa sähköbussilla, sellaisella josta ei koidu mitään hiilidioksidipäästöjä. Näin myöhälle on osaltani mennyt, en vaan ole osunut ykkösen sähköbussibussilinjalle pitkään aikaan. Oli tasaista ja hiljaista kyytiä, ei olisi uskonut että sähkökyyti on niin hiljainen. Tätä lisää. 

Kaikkien Turun bussien pitää lähitulevaisuudessa kulkea sähköllä, ja hieman pidemmällä tähtäimellä (aikarajoja mainitsematta, mutta siis vain hieman pidemmällä tähtäimellä), uusiutuvalla energialla. Kun Turkuun saataisiin se uusiutuvalla energialla käyvä pikaraitiotie, olisi huippua. Koko infrastruktuurin uudelleen rakantaminen ekologisesti kestävälle pohjalle on lähilaikojen välttämättömimpä tavoitteita.

Nyt sähköautojen ekologisuuden voi vielä kiistää monella tasolla ydinenergialla käyvästä koneesta auton valmistusmateriaaleihin kuten alumiiniin, mutta jos saisimme uusiutuvaa energiaa koneeseen, sähköautojen aito ekologisuus on todella ison askeleen lähempänä. Aurinkoenergian soveltaminen ja teho paranevat kaiken aikaa, esimerkiksi. Tahtia pitää nopeuttaa valtion vahvalla poliittisella ohjauksella. Olen tällä hetkellä tosi iloinen tästäkin edistysaskeleesta ja toivon voivani nauttia tasaisen varmasta kyydistä omilla Varissuon linjoilla mahdollisimman pian.

Ei kommentteja: