lauantai 20. syyskuuta 2014

Viime tiistai, 16.9. oli aikamoinen päivä. Ensin luin aamulla Turun Sanomista Turun Vasemmistoliiton kunnallisjärjestön puheenjohtajan Asko Mäen minua vastaan kohdistetun mielipidekirjoituksen ja sitten iltapäivällä vastaanotimme ekologiaohjelmaryhmän kokoukseen Mäen oman esityksen ohjelmaksi, vaikka ryhmämme on tehnyt yhteistyötä ohjelman eteen kuukausikaupalla.

 http://ts.fi/mielipiteet/lukijoilta/676737/Turun+vuokraasunnot+turvassa

Mäki viittasi tällä Turun Sanomissa 10.9. ilmestyneeseen mielipiteeseeni vapaakauppasopimuksen vaikutuksista Turun vuokra-asuntotuotantoon

http://www.ts.fi/mielipiteet/lukijoilta/674555/Vapaakauppasopimus+vaikuttaa++Turun+vuokraasuntotuotantoon

Olen Turun Vasemmistoliiton hallituksena toimivan kunnallistoimikunnan jäsen joten kyllä meni aamukahvi väärään kurkkuun kun luin "Turun Vasemmistoliittoon itsensä yhdistävä Eva-Liisa Raekallio esitti kirjoituksessaan (TS 10.9.) sen verran erikoisia näkemyksiä, että on syytä tarkentaa järjestön kantoja. Ja tosiasioita."

Esitin puheenjohtajamme mielestä myös "mielikuvituksellisen epäilyn, että kiinteistöliikelaitos ja TVT petaavat maaperää Euroopan unionin (EU) ja Yhdysvaltojen (USA) väliselle vapaakauppasopimukselle (TTIP) ja että sopimus vaikuttaisi Turun vuokra-asuntotuotantoon".

Mäen mukaan "kaupan esteiden poistaminen lienee pääasiassa myönteinen asia Suomen vientiyrityksille. Esimerkiksi telakan työntekijät varmaan haluavat, että Turusta voidaan viedä risteilijöitä USA:han nykyistä paremmin ehdoin."

Jo ala-arvoinen herjaaminen "Turussa on jo ihan tarpeeksi ongelmia. Uusia ei tarvitsisi enää omasta päästä keksiä" riittäisi perusteeksi ihmetellä, miten kunnallisjärjestön puheenjohtaja toimii omaa ihmistä kohtaan, mutta Mäen kirjoitus herättää myös epäilyn siitä, lukiko hän mielipidettäni, tai ovatko vapaakauppasopimuksen kaikki seuraukset hänelle tuttuja.

Kyllä ainakin minusta suurimpia riskejä sopimuksessa on nimenomaan se, että Suomesta tulee monikansallisten, usein amerikkalaisten suuryritysten siirtomaa. Ja siirtomaan ainoa tarkoitus on juuri valmistaa raaka-aineita emämaan tarpeisiin ja toimia otollisena maaperänä yksityisten yritysten ja sijoittajien hankkeille, myös kiinteistöalalla. Ja laivanrakennuksessa.

Olen saanut kirjoituksestani yksinomaan myönteistä palautetta,  joten oli todellinen pommi lukea tämän tasoista kritiikkiä kunnallisjärjestön puheenjohtajalta. Puuttumatta kirjoituksen alatyylisyyteen, kyllä minusta Turun Vasemmistoliiton olisi nyt pitänyt tuoda esiin kielteinen kantansa kaupungin vuokra-asuntojen myymiseen, ja se olisi varmasti saanut paljon myönteistä julkisuutta tilanteessa, jossa TVT-yhtiön johtoa on Turun Sanomissa arvosteltu ja vuokra-asuntojen myyntiä vastaan on osoitettu mieltäkin. Mäen kirjoitus ei tule puolueen työtä turkulaisten hyväksi.

Mäki on arvostellut julkisesti Kansan Uutiset-lehdessä myös Li Anderssonia ja Jyrki Yrttiahoa, nyt hän toi puoluetovereiden arvostelun Turun Sanomiin.  Mielestäni Vasemmistoliitto tarvitsee toimijoita, jotka luovat toimintaan positiivista henkeä ja joiden työn kautta saadaan ihmiset vakuuttumaan siitä, että olemme pienten puolella.

Ei kommentteja: