maanantai 15. syyskuuta 2014

Päätimme eilen sunnuntaina pidetyssä piirihallituksen kokouksessa järjestää jäsenäänestyksen piirin eduskuntavaaliehdokkaista. Todella hienoa, että ehdokkaita oli jopa yli sen mitä ehdokkaita saadaan asettaa!

Minusta on todella tärkeää että jäsenistö saa ratkaista ehdokkaat. Ehdokaslistalla on myös Jyrki Yrttiaho. Nyt kuuntelemme jäsenten kantaa; olen itse sitä mieltä että mitä enemmän ääniä puolue saa, sitä vahvemmaksi se käy. Mutta siis, kuunnellaan jäseniä.

Puolueen vahvistaminen mulla on tietenkin ollut päämääränä myös ekotekstin kanssa. Sen kanssa on nyt sellainen tilanne, että päätimme 19.8. pidetyssä piirihallituksen kokouksessa vastaanottaa ryhmän puolelta valmiiseen tekstiin kommentteja 31.8. asti ja käsitellä teksti seuraavan kerran piirihallituksessa 14.9.

Elokuun kokouksessa ohjelmaryhmälle ehdotettiin mm., että jos irrotettaisiin tekstistä osia eikä tulisikaan yhtenäistä ohjelmaa, jota olemme siis koko ajan olleet työstämässä. Päädyimme ottamaan muokkauksia vastaan elokuun loppuun asti ja tuohon mennessä tuli muokkausehdotuksia kolmelta ihmiseltä ja käsittelimme ne ohjelmaryhmässä.

Viikko sitten maanantaina pidetyssä piirihallituksen työvaliokunnan kokouksessa tekstiin tuli kuitenkin jälleen uusia muokkausesityksiä. Sitä mm. pidettiin liian hajanaisena ja ehdotettiin, että käsittelisimme kunkin kohdan teemat omissa kohdissaan. Niinhän olemme nytkin tehneet. Aivan kuin olisi pyydetty kirjoittamaan koko teksti uudestaan. Ei kovin mieltäylentävä viesti sen jälkeen kun on viettänyt koko kevään ja suuren osan kesästä tekstin parissa. Niin, minä olen sitä kirjoittanut kokouksissamme käydyn keskustelun pohjalta.

En siis tosiaan odottanut eilistä piirihallitusta kovinkaan suurella innolla. Mutta meni paremmin kuin odotin, joka suhteessa. Jäsendemokratia toteutuu upeasti kun eduskuntavaaliehdokkaista äänestetään, lisäksi ekotekstiä käsiteltiin hyvässä hengessä. Sen puolesta pidettiin niin hyviä puheenvuoroja ettei mun tarvinnut muuta kuin korostaa että ohjelmaryhmä on tehnyt vapaaehtoisena hartiavoimin työtä puolueen hyväksi, ja että minusta on tärkeää pitää kirkkaana mielessä päämäärä; kertoa ihmisille että Vasemmistoliitto kantaa vastuuta ekologisista kysymyksistä sekä puolueen vaalityön tukeminen.






Ei kommentteja: