Niin ja Raisio 2000-yhdistyksen kanta siitä, että se haastaa puolueen oikeuteen mikäli erottaminen realisoituu, on huikean rohkeaa, suunnilleen muutaman ihmisen yhdistykseltä. En jaksa uskoa että erottamisen tueksi edes olisi varsinaisia juridisia argumentteja, mutta joo, kyllä kaikki tämä selviää.
Toki se vielä tuli kilan kokouksesta mieleen, että käsittelimme siellä myös jo turhankin tutuksi tullutta aihetta; korjausrakentamisen kustannuksia. Ensin kaupunki kilpailuttaa urakat, ja firma voittaa tarjouskilpailun epärealistisen alhaisella tarjouksella. Sitten kun sopimukset on solmittu, kustannukset räjähtävätkin käsiin ja vähintään urakat venyvät kuukausikaupalla. Ja kuntalaiset maksavat. Tämähän sopii oikein hyvin yrityksille ja heidän kavereilleen päätöksenteon portailla. Huoh.
Kokouksessa vihreä edustaja kyseenalaisti myös lisäkseni kustannuskuviot eräässä puheenvuorossaan. Hienoa! Ehdin jo ajatella että loistavaa, mutta seuraavaksi hän jo vakuutteli, ettei hänen tarkoituksensa ollut vaikuttaa kriittiseltä. Okei. Piti sitten todeta, että minusta meillä on vastuu äänestäjille ja turkulaisille yleensäkin valvoa, miten verorahoja käytetään.
Ja tähän liittyen, minusta johtokunnan tulisi olla juuri olla se elin joka valvonnan hoitaisi. Mutta tehokas valvonta vaikuttaa siis epätodennäköiseltä monestakin syystä. Voisi kyllä olla hyvä idea lähettää suorana kaupunginvaltuuston kokousten lisäksi myös lauta- ja johtokuntien kokoukset.
***
Syksy näyttää mielenkiintoiselta. Tosi hieno juttu on, että vedämme Tiaisen Tuomaksen kanssa lukupiirin Kirjakahvilassa 22.10. alkaen työotsikolla "Yliopisto yhteiskunnassa". Tämän vaiheen tiedot oheisessa Kirjiksen kalenterissa
http://www.kirjakahvila.org/?page_id=1160
Luemme piirissä artikkeleja näistä teoksista
Yhteinen yliopisto (toim. Mikko Jakonen & Jouni Tilli) (2011)
Tuukka Tomperi (toim.) Akateeminen kysymys. Yliopistolain kritiikki ja kiista uudesta yliopistosta. Tampere: Vastapaino (2009)
Valta, uusi yliopistopolitiikka ja yliopistotyö Suomessa :
managerialistinen hallintapolitiikka yliopistolaisten kokemana / Risto
Rinne, Arto Jauhiainen, Hannu Simola, Reeta Lehto, Annukka Jauhiainen,
Anne Laiho (2012)
Kirjojen saatavuus Turun kirjastoista, yliopiston kirjastot mukaanlukien, on äärettömän valitettavaa muttei lainkaan yllättävää. On äärettömän tärkeää, että teemaa tutkitaan yliopistossa. Ainakin Itä-Suomen yliopistossa. Alkukesästä minuun otti yhteyttä sinne graduaan tietokapitalismista tekevä opiskelija, joka oli bongannut minut Yhteinen Yliopisto-kirjasta ja halusi haastattelun, jonka myös sai.
Alustan samasta aiheesta lokakuun alussa pääkirjaston Totuus & Tolkku-filosofiakeskustelukerhossa. Toivottavasti molemmissa syntyisi hedelmällistä ja älyllistä keskustelua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti