sunnuntai 25. elokuuta 2013

Kävin tänään taas Kuralan Kylämäen museossa. Todella kiva paikka, jonne pääsee Varissuolta mukavasti kuntopolkua metsän halki. Olen erityisesti hurahtanut jousiammuntaan. Sain tosiaan tänä kesänä vihdoin irti itsestäni kokeilla, olen pitempään katellut ohi mennessä että joo, voisi kyllä mutta on aina jäänyt.

Koitin sitä ekaa kertaa museon iltamissa heinäkuussa ja jäin koukkuun :) On kiva osua tauluun, toimii aggressionpurkajanakin. Museo tosiaan täytti 25 vuotta ja juhlapuheissa vakuuteltiin että still going strong. No, enpä olisi niin varma, toki nyt tuollaisessa tilanteessa pitääkin korostaa niitä pilven hopeareunuksia jo viran puolesta. Rakennusliikkeillä on selkeät suunnitelmat alueelle.

Kuulin kaverilta, että kahvilayrittäjä lopettaa siellä pian ja sitten välähti. Olisi mahtavaa, jos vaikka Martin Kulttuuriolohuonetta pyörittävä Kulttuuriyhdistys Ida pystyisi laajentamaan museokahvilaksi. Luomu- vegaani- ja lähiruoka sopisi jo valmiiksi museon konseptiin, ja mikä ettei, tämäntyyppinen ruoka tarvitsisi muutenkin enemmän tilaa kaupungissa.

Pistin idean jo sinne, täytyy vaan toivoa että homma ottaa tuulta. Ylipäätään on tärkeää olla piikkinä lihassa museoalueen alasajosuunnitelmissa; kahvilayrittäjän puuttuminen toki on yksi peruste sulkea ovet muutenkin...

Ei kommentteja: