keskiviikko 20. lokakuuta 2021

Musiikkitalo sitten tulee Itsenäisyydenaukiolle…Ei yllätä. Taiteidentalon osto sen sijaan on todella hieno juttu, ainoa vaan että kun kokoomus on ollut sitä mieltä, ettei Turku voi olla vuokranantajana siinä, näinköhän siihen tulee vuokranantajaksi Turun kaupungin yhtiö…

Vuokrien suuruus huolestuttaa, monelle kulttuuri- ja taidealan toimijalle edullinen tilavuokra on toiminnan tärkeimpiä edellytyksiä, voitontavoittelu on ollut Turun yhtiöiden toiminnassa määräävänä viime vuodet. Kun sitouduin kuntavaalien alla saamaan #TilaaTaiteelle, minulle se tarkoitti myös sitä, että kaupunki varmistaisi oikeasti edulliset tilavuokrat. 


Tässä on selvää palaneen käryä, kun oikeistokin tapojensa vastaisesti kannattaa jonkun ostamista kaupungille. Kovan tuottotavoitteen täyttäminen ja ylittäminen eli kylmä raha on taustalla. On myöskin loogista, että kulttuurille saattaa siis oikealta liietä (tietyin ehdoin) tukea, mutta verovaroin rahoitettaviin terveyspalveluihin sitten ei. Kyllä pitää olla vasemmalla tarkkana, muuten muuttuu kokoomuksen vedätykseksi koko Taiteiden talo.


Musiikkitalon rakentamiseen ei mielestäni saisi lähteä, ennenkuin on päätetty tiukka budjetti ja saktioista jos se ylittyy. Ehdotin budjettiylityssanktioita kustannusylityksistä kiinteistöliikelaitoksen johtokunnassa vuosia sitten. Pormestarisopimus ei tunne kustannusylityksiin puuttumista , joten lopullinen hintalappu musiikkitalolle voI hyvinkin lähennellä Logomon siltaa, ja saanee laiempaa laajemman hyväksynnän valtuustossa.

Ei kommentteja: