torstai 21. lokakuuta 2021

Hotelli Seurahuoneen pihalle runnotaan terassia asemakaavan vastaisesti ja asukkaiden mielipiteestä välittämättä. Edelleen. Olin aikoinaan ainoana asukkaiden puolella, kun vaativat oikeuksiaan. Turun hallinto- oikeus päätti viime keväänä, että rakennus- ja lupalautakunnan myöntämä terassilupa oli laiton.Lupaa on kuitenkin viety eteenpäin, ja viime kesänä terassille myönnettiin lupa virkamiespäätöksenä, perusteluna että ”Aikaisempi lupapäätös on kumottu hallinto-oikeudessa terassin ja katoksen osalta sillä perusteella, ettei rakentaminen ole asemakaavan mukaista, eikä asiaa ole lupapäätöksessä käsitelty tältä osin vähäisenä poikkeamisena. Siten kyse on teknisestä virheestä lupapäätöksessä eikä hallinto-oikeus ole ottanut kantaa siihen, ettei rakennuslupaa voisi kaavan vastaisena myöntää.”

Aikamoista venkoilua. Asukkaat olivat tehneet oikaisuvaatimuksen, nykyinen lautakunta hylkäsi sen kuitenkin yksimielisesti viime kokouksessaan. Vasemmistolle on ollut tärkeää olla asukkaiden puolella. Myös kaupunkiympäristölautakunnassa puhaltavat nyt uudet tuulet; Tammitien kaava hyväksyttiin toissapäivänä yksimielisesti asukkaiden näkemyksistä välittämättä.

https://ah.turku.fi/rlupalk/2021/1013020x/4483073.htm

https://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/5458297/Nummenpakan+kerrostaloista+uusi+yritys++Tammitien+kulma+20+niminen+asemakaavaesitys+kelpasi+tiistaina+lautakunnalle

https://viherpunainen.blogspot.com/2019/02/raportti-rakennus-ja-lupalautakunnan_26.html

Ei kommentteja: