lauantai 24. huhtikuuta 2021

Allekirjoitin #TilaaTaiteelle- kampanjan adressin, ja sitouduin vaalilupaukseen. Laitoin allaolevan tekstin kyytipojaksi allekirjoitukseen. Adressi on ihan tuore, nimiä tarvitaan paljon lisää!

https://www.adressit.com/tilaataiteelle


Turun rakennus- ja lupalautakunta päätti 8.4.2021 purkaa Kastussa sijaitsevat, ainutlaatuiset taiteilijatalot. Vuonna 1968 valmistuneet talot edustavat tyylikästä aikansa arkkitehtuuria, ja olisivat kunnostettuina tarjonneet upeat asuin- ja työskentelytilat taiteilijoille. Tein kokouksessa esityksen talojen kunnostamiseksi ja säilyttämiseksi niin, että myös useita satoja vuosia vanha harmaakivikellari olisi säilynyt. Esitykseni hävisi äänin 8-5, kaupunki antoi päätöksellään tylyn ja ristiriitaisen viestin. Kulttuuri muistetaan juhlapuheissa, ei käytännössä. Ylioppilasteatterin tilanne on osa tätä samaa kulttuurin kurjistamista Turussa. 


Aion puolustaa taiteilijoita jatkossakin. Esim. Barkerin tilat on säilytettävä taiteilijoiden käytössä, ja jos niiden muuttaminen asunnoiksi tulee meille lautakuntaan, vetoan maankäyttö- ja rakennuslakiin esityksessäni hankkeen hylkäyksestä. Laki edellyttää asianosaisten mielipiteiden kuulemista päätöksissä. Turun pitää vihdoin arvostaa kulttuuria myös tekojensa kautta.

Ei kommentteja: