keskiviikko 24. helmikuuta 2021

Kiitos kovasti Varsinais-Suomen etsivän nuorisotyön koordinaattori Tommi Grönroos, ja psykiatrinen sairaanhoitaja Matti Kapanen Vipun mielenterveysillan alustamisesta tänään! Mainonnassa käytettiin Karoliina von Beckerin suunnittelemaa loistavaa Vipun logoa, sopii kuin nakutettu aiheeseen. 

Todella hyvä kuulla nuorisotyön ja nuorten mielenterveystyön arjesta. Mielenterveyspalveluita on vaikea saada, vaikka tarve olisi akuutti. Nykytilanne on synkkä, mutta valoa on tunnelin päässä, jos saamme päättäjien arvovalinnat kuntoon. (Ja päättäjiä vaihdettua.)

Mietin itse Koskelaa, uhri voisi olla elossa jos ennaltaehkäisevä puoli olisi toiminut. Häntä jo päiväkodista asti kiusanneet olisivat tarvinneet mielenterveyden ammattilaisen arvion ja sen mukaiset toimet jo varhain. Koulukiusaaminen olisi pitänyt saada loppumaan alkuunsa. Uhri olisi varmaan hyötynyt esim. terapiasta. Nyt sitä ei ollut tarjolla vaan uhri kuoli lastenkodissa asuvana. Suomalainen yhteiskunta petti Koskelan uhrin, sen pitää nyt rangaista kiusaajia asiaankuuluvasti.

Ei kommentteja: