keskiviikko 24. helmikuuta 2021

Ihmisluonteesta kertoo usein parhaiten se, mitä ihminen tekee itseään heikommassa asemassa oleville. Koskela yksi esimerkki, tässä toisentyyppinen. Valvontaeläinlääkäreitä ja päivystäviä eläinlääkäreitä tarvitaan lisää Turkuun, ettei tilanteisiin tarvitse mennä yksin. Tämä tapaus antaa osviittaa eläinsuojelua työkseen tekevien arjesta.
Kansalaisjärjestöjen varassa täytyy eläinsuojelukentästä vastaavan viranomaisenkin pitkälti olla, kun rakennus- ja lupalautakunta päätti, ettei ota edes tiedokseen valvontaeläinlääkärin päätöksiä. Huolimatta siitä, että esitin niiden saamista tiedoksi...Kuntapäättäjillä ei siis ole tietoa Turun alueen eläinsuojelutilanteesta. Kiitos Oikeutta Eläimille tämänkin paljastamisesta. 

Allaoleva teksti Oikeutta Eläimille- järjestön sivulta.

ALLEKIRJOITA VETOOMUS KOIRIEN PUOLESTA: https://oikeuttaelaimille.fi/suojelukoira

Olemme julkaisseet kuvamateriaalia, joka paljastaa miten koiria lyödään, potkitaan, kuristetaan ja rangaistaan sähköiskuilla Suomen suurimman rotuyhdistyksen järjestämissä koulutuksissa.
Vaadimme, että Kennelliitto ja koulutuksesta vastaava Saksanpaimenkoiraliitto puuttuvat väkivallan kulttuuriin välittömästi. Toiminta on keskeytettävä, kunnes harrastajat voivat uskottavasti osoittaa, että koulutusmenetelmiin ja asenteisiin on tullut muutos.
Auta koiria vetoamalla kanssamme koulutuksesta vastaaviin järjestöihin sekä lainsäätäjiin. Allekirjoittamalla ja jakamalla vetoomuksen vaikutat!
Laaja videomateriaali suojelukoirien koulutuskentältä kertoo säännönmukaisesta ja rajusta väkivallasta koiria kohtaan.
Olemme tehneet materiaalin perusteella tutkintapyynnön videolla esiintyvistä, koiria väkivaltaisesti kohdelleista harrastajista ja harjoituksia järjestävästä Saksanpaimenkoiraliiton alayhdistyksestä.
Suojelukoirien koulutus on Saksasta lähtöisin oleva harrastus, jossa pyritään opettamaan koiralle tietyt suojelua jäljittelevät liikkeet ja suorittamaan nämä liikkeet kokeessa. Kokeeseen kuuluvat myös jäljestys- ja tottelevaisuusosiot. Nämä liikkeet voitaisiin opettaa koirille myös nykyaikaisella, positiiviseen vahvistamiseen perustuvalla koulutustavalla.
Suojeluharjoituksissa ei siis kouluteta poliisikoiria tai muita viranomaiskoiria, vaan kyseessä on harrastus. Harrastus ei ole tekosyy väkivallalle.
Auta koiria allekirjoittamalla vetoomus ja lue lisää kampanjasta: 

Ei kommentteja: