lauantai 10. helmikuuta 2018

Tässä esitykseni torstaisesta lautakunnan kokouksesta, kokousrapsa edellisessä postauksessa.

Muutosesitys esityslistan kohtaan 8 Lausunnon antaminen Turun hallinto-oikeudelle / Turun Toriparkki Oy:n rakennuslupahakemus 6-9902-0 (2017-998


Rakennus- ja lupalautakunta ilmoittaa lausuntonaan asiaan kunnioittavasti seuraavaa:

Turun rakennuslautakunta hyväksyi 30.11.2017, § 517 Turun Toriparkki Oy:n rakennuslupahakemuksen ilman maanvuokrasopimukseen kirjattua yhtiön velvollisuutta vahvistaa Ortodoksisen kirkon perustuksia. 

Turun kaupunginvaltuusto hyväksyi Turun kaupungin ja Turun Toriparkki Oy:n välisen maanvuokrasopimuksen 30.05.2016, § 93 (Turun kaupungin kauppatorin (6G) alueen maanalaisten tilojen vuokraaminen Turun Toriparkki Oy:lle ). Valtuuston hyväksymän maanvuokrasopimuksen kohdassa ”4.2. Ortodoksinen kirkko” todetaan: ”Vuokramies vastaa kustannuksellaan Ortodoksisen kirkon perustusten vahvistamisesta pysäköintilaitoksen rakennustöiden yhteydessä.”

Rakennuslautakunnan toimivalta on siirtynyt rakennus- ja lupalautakunnalle, joka toimii Turun kaupungin rakennusvalvontaviranomaisena 1.1.2018 alkaen. Kuntalain mukaan kunnanvaltuusto on kunnan ylin päättävä elin. Turun rakennus- ja lupalautakunta toteaa, ettei sillä ole sopimusoikeutta tai päätösvaltaa, joka on ristiriidassa Turun kaupunginvaltuuston päätösten kanssa, ja edellyttää, että Turun kaupunginvaltuusto olisi asiassa lausunnon antava elin. Turun rakennus- ja lupalautakunta pyytää Turun hallinto-oikeudelta lisäaikaa lausunnon antamiseen.

Esittää Eva-Liisa Raekallio

Ei kommentteja: