keskiviikko 28. helmikuuta 2018

Sydäntä lämmitti kauniina pakkaspäivänä parikin juttua, tämä väenpaljous yliopistolaisten mielenilmauksessa jo puoliltapäivin.
Todella hienoa että paikallinen media oli saatu paikalle.Palaavat kyllä mieleen helmikuun 2009 työntäyteiset päivät. Sain yliopistonmäen mielenilmaukseen Turku tv:n, joka oli aika marginaalinen media, mua haastateltiin sinne kuitenkin. Onneksi Ylen toimitus saatiin paikalle Turkuun. Vieläkin muistan miten toimittaja kyseli multa Helsingissä "Mustana perjantaina" 13.3. pidetyssä yhteismielenosoituksessa että "täällähän on näitä yhteiskuntatieteilijöitä ja humanisteja pelkästään eikö niin". Tämän päivän mielenilmaukset osoittavat, että yhteistyö ja yhteishenki ovat edistyneet noista ajoista, loistavaa. 
Sitä mietin, että nykyään politiikka ja ideologia päätösten takana on hämärtynyt. Toivottavasti ihmiset muistaisivat, että tähän tilanteeseen on jouduttu nimenomaan poliittisin päätöksin, ei välttämättömyyden pakosta. Syypäitä eivät ole yliopistot, vaan pitkään jatkunut uusliberalistinen suuntaus myös koulutuspolitiikassa. Yliopistot ja koko akateemisen sivistyksen ja vapauden käsitteet ovat poliittisilla päätöksillä synnytettyjen rakenteiden ja olosuhteiden armoilla.
Tässä muuten aiheesta yksi ehkä joitakuita kiinnostava artikkeli.

Ei kommentteja: