lauantai 2. huhtikuuta 2016

Torstaina oli Turun Vasemmistoliiton kevätkokous ja siellä valittiin pj Anna Mäkipää sekä vpj Elias Laitinen jatkamaan tehtävissään. Osa kunnallistoimikunnasta säilyi samana, mukaan tuli uusiakin. Todella hieno juttu on myös, että kaikki Vipun kolme ehdokasta valittiin: pj Riikka Oksanen, minä vpj, sekä Jussi Hattara!

Minut on kutsuttu 12.4. Helsinkiin puhumaan Aleksanteri-instituutin kulttuurifoorumin tilaisuuteen "Kärkiä, huippuja, hallintohäkkyröitä-vai vaihtoehtoja tiedepolitiikalle" Varmasti kiinnostava tilaisuus tulossa :) Kun olin erittäin hyvässä seurassa Koulutuslakon kevään keskustelusarjan puhujavieraiden joukossa, niin tälläkin kertaa olen erittäin hyvässä seurassa; puhujana on myös mm. professori Jaakko Hämeen-Anttila! Tässä alla tiedote, en saanut mainosta suoraan tähän.

******************************

Kärkiä, huippuja, hallintohäkkyröitä

– vai vaihtoehtoja tiedepolitiikalle?

Keskustelutilaisuus yliopistolaitoksen tilasta

Aika: Keskiviikko 12.4.2016 klo 17.00

Paikka: Aleksanteri-instituutti, Unioninkatu 33,

Helsinki (käynti sisäpihalta, 2.krs)

”Suomi ja maailma tarvitsevat tiedettä.” Näin totesi ministeri Sanni Grahn-Laasonen maamme johtavassa sanomalehdessä 9.3.2016 yhdessä professoriliiton puheenjohtajan kanssa.Tiedettä Suomessa harjoittaa yliopistolaitos.Yliopistolaitoksen tehtävä on pitää huolta siitä, että suomalainen yhteiskunta pysyy ihmiskunnan sivistyksellisen ja tiedollisen kehityksen mukana. Tieteeseen nojaten yliopistolaitos kouluttaa suomalaiselle yhteiskunnalle elintärkeät ammattikunnat kuten lääkärit, opettajat ja virkamiehet.Tästä huolimatta yliopistolaitos ja korkeakoulutus ovat arvostuksensa aallonpohjalla. 

Miten tähän on tultu? Miksi käsitystä siitä, että tieteen tulee palvella ennen muuta elinkeinoelämää ja vientiä, pidetään yleisesti hyväksyttynätotuutena? Miksi on tullut tavaksi uskoa, että korkeakoulutus pitää järjestääsamoin kuin yritystoiminta? Mikä on se yliopistokäsitys, johon valtion tiedepolitiikka perustuu? Onko yliopiston toiminnalle muita malleja kuin se,mitä nyt toteutetaan?

Yliopistolaitoksesta, tiedepolitiikasta ja sen vaihtoehdoista ovat alustamassa:

Antti Hautamäki

Jaakko Hämeen-Anttila

Eva-Liisa Raekallio

TERVETULOA KESKUSTELEMAAN YLIOPISTON,

KORKEAKOULUTUKSEN JA YHTEISKUNNAN TILASTA!

Järjestäjä: Aleksanteri-instituutin kulttuurifoorumi

Ei kommentteja: