torstai 24. maaliskuuta 2016

Eilen oli tosiaan Heikki Patomäki puhumassa Kauppiksen Mercatorilla koulutuspolitiikkaa. Toimin itse tilaisuuden puheenjohtajana, olin kyllä varautunut siihen ettei paikalla välttämättä ole kovin suurta tunkua; ettei olisi puheenvuoroja jaettavaksi. Ei teoreettinen keskustelu kopoasioista ole noin yleensä mitään suurta tunkua saanut aikaan. 

Mutta mutta, selkeästi meillä oli nyt oikea puhujavieras. Patomäki tunnetaan ja paikalla oli n. 30 ihmistä, olinkin tosi iloinen. Jotta kriittistä keskustelua voidaan käydä, ihmisiä pitäisi olla näissä tilaisuuksissa aina mukana sitä keskustelua käymässä :)  

Tähän liittyen, en ole just uusinta tilannetta tarkistanut mutta ainakin vielä jokin aika sitten tässä blogissa aiemmin pohjustamani Attacin koulutuspolitiikka-lukupiirin Facebook-tapahtuma ei ollut vielä Koulutuslakon Facebook-sivuilla. Pidän kyllä valtavan tärkeänä että mahdollisimman monella olisi mahdollisuus tulla lukupiiriin. Oma liittymiseni Facebookiin vaikuttaisi tähän(kin) helpolta ja nopealta ratkaisulta, mutta toisaalta olisi hyvä ettei ajankohtaisesta lukupiiristä Facebook-tiedottaminen olisi pelkästään Facebookiin kuulumattoman lukupiirin vetäjän vastuulla.

******************

Martin Kulttuuriolohuone muuttaa. Luojan lykky että uudet tilat löytyivät kivenheiton päästä. Keittiökin on kuulemma nykyistä paljon tilavampi joten jotain positiivistakin :) Mutta ovathan nykyiset tilat niin kovin viihtyisät muuten ja kirjastolle sekä gallerialle on ollut hienosti tilaa. 

Kirjaston jatkosta taidan olla eniten huolissani että saadaanhan edelleen uusissakin tiloissa nauttia monipuolisesta kirjastosta. Kävin siellä tänään äkkiseltään ja hyvä olikin. Oli tosi tärkeää päästä hyvästelemään paikka. Oli myös hurjan mukavaa nähdä kirjahyllyssä samoja kirjoja jotka olivat olleet Turun ylioppilaskunnan kirjastossa sitä ennen ja jotka sieltä Kulttuuriolohuoneelle hommasin! TYYn kirjaston kirjoilla on ollut uusi koti jo melkein puolitoista vuotta ja olisi kyllä tosi, tosi hienoa että uusissakin tiloissa niiden lainausmahdollisuus säilyisi.


Ei kommentteja: