tiistai 26. huhtikuuta 2016

Olin eilen nuorisolautakunnan avustustyöryhmän kokouksessa. Kolme ja puoli tuntia meni, ja lopulta saimme aikaan esityksetavustusten määrästä. Yleisesti hyväksyttynä tavoitteena oli avustusten määrän tasapainottaminen niin, että poliittisten järjestöjen ja muun harrastus- ja yhdistystoiminnan välinen, joidenkin mielestä epäsuhtainen asema avustusten jakamisessa tasapainoittuisi. Poliittiset saavat ylivoimaisesti suurimman siivun avustuksista tälläkin kertaa. 

Tavallaan tavoite painotuksesta on kannatettava. Turkulaisten nuorten harrastamista pitää tukea mahdollisimman kattavasti ja monipuolisesti. Toisaalta on vielä suht tuoreessa muistissa esim. TYYn kuviot, joissa epäpoliittiset yhdistykset ajoivat mitä suurimmassa määrin politiikkaa, ja vieläpä oikeistolaista sellaista. Ajatellaan vaikkapa TYYn kirjaston lakkauttamista; siitä vastuussa olivat juurikin poliittista sitoutumattomuuttaan korostavat yhdistykset. Yhtälö ei ole suoraviivainen.

Poliittisten järjestöjen avustussumma pysyi ennallaan tai laski, painotusta siirrettiin niin että poliittisten toimintaa turvataan. Mulle on tärkeää yrittää kohdella kaikkia poliittisia yhdistyksiä tasapuolisesti; samalla pitää aina yrittää pitää omien puolta. Näin olenkin tosi tyytyväinen siitä että kaupunki olisi edelleen tukemassa esim. Vasemmistonuorten toimintaa entisellä tasolla :)

Ehdotin tukisumman huomattavaa korottamista Kanava nuorisolle, summan tuplaamista entisestä. Se  meni läpi ja lisääkin tuli :) Minusta se, että maahanmuuttajanuorten toimintaa selkeästi kaupungin ja valtion puolelta tuetaan, on näinä aikoina äärimmäisen tärkeä viesti. Maahanmuuttajataustaisia nuoria tulee koko ajan lisää maahamme, ja jo aiemmin tänne tulleet ja turvapaikanhakijat pitää saada nopeasti osaksi yhteiskuntaa ja toivotettua tervetulleiksi. Esitykset menevät seuraavaksi nuorisolautakuntaan 12.5.

**************

Pakkaan parhaillaan tavaroita muuttoa varten. Olenkin jo ehtinyt unohtaa miten kovaa ja rankkaa touhua muuttaminen on. Fyysinen puoli jo itsessään vie mehut, mutta laatikoista paljastuvat muistot vaikeuttavat tehokasta työskentelyä. 

Hauskoja juttuja on toki myös löytynyt,  esim. 2009 Unican kahvilakyselyn aikaisia muistiinpanoja joista löytyy seuraava lause liittyen keskusteluun kampusravintoloiden pidemmistä aukioloista :
"Uskooko joku oikeasti, ettei yliopistolla ole ketään enää neljän jälkeen?!?" Onkin todella hyvä, että se porukka joka uskoo vakaasti että kaikki opiskelijat lähtevät kotiin klo 16.00 eivätkä ainakaan lue koskaan tentteihin yliopistolla iltaisin, on vähentynyt ja aukioloaikoja on pidennetty muuallakin kuin Assarilla. Parannettavaa on kuitenkin vielä paljon.

Sain tosi hyvän vinkin ilmaisista muuttolaatikoista (vanhoista banaanilaatikoista saa uusiokäytöllä muuttolaatikoita)  ja olen reissannut bussilla kädet täynnä laatikoita niin monta kertaa etten pysy laskuissa. Onpa sitten uteliaita katseitakin riittänyt, tuijotettu että mitä ihmettä mä kuskaan pahvilaatikoita. Tuttu reaktio turkulaisilta, johon olen törmännyt aina kuskatessani jotain epätavallisten isoa tavaraa bussissa. Sen puoleen aina kun kuka tahansa kuskaa vaikka pyykkitelinettä niin ihmiset ihmettelevät. 

Tässähän on kyseessä poikkeama normista; yleensä ihmiset kuljettavat omilla autoillaan kaikki vähänkin isommat jutut jolloin ne kerrat kun ihminen joutuu niitä bussilla roudaamaan, se on ihmetyksen aihe. Yksityisautoilu on Turussa edelleen normi, ikävä kyllä ja se näkyy myös tällä tavalla.

Ei kommentteja: