maanantai 5. helmikuuta 2024

Viime päivinä Suomessa on käyty paljon keskustelua siitä, miten presidentinvaaliehdokas Pekka Haaviston sukupuolinen suuntautuminen vaikuttaa ihmisten äänestyspäätökseen. Tänään lusikkansa sekavaan soppaan iski yritysjohtaja, joka oli maksanut ison, Haaviston vastaehdokas Stubbia tukevan mainoksen HSn etusivulle. Johtaja kertoi mm., että presidentin pitäisi olla käynyt armeijan. Eikä hän ole ainoa. 

Suomen seuraavan presidentin pitäisi monen mielestä olla armeijan käynyt hetero. Ok, olin itse ajatellut, että Suomen ulkopoliittiselta johdolta edellytettäisiin pikemminkin kokemusta ulkopoliittisista tehtävistä ja korkean tason diplomatiasta.


Viime aikojen keskustelu on kyllä siinä mielessä ollut todella hyödyllinen, että se toi näkyviin yhteiskunnassa edelleen vallitsevia rakenteita ja ennakkoluuloja. Ongelmalliset asenteet eivät poistu piilottamalla, sen sijaan asenteellisuuden näkyväksi tekeminen voi auttaa ihmisiä tiedostamaan sen itsessään, ja jopa pääsemään siitä yli. Haavistolle lasketaan vioiksi asioita, jotka eivät liity presidentin tehtävien hoitamiseen, tai niistä ei seuraa se, että tehtävät hoitaisi automaattisesti huonommin.


https://www.hs.fi/talous/art-2000010204530.htmlEi kommentteja: