maanantai 4. joulukuuta 2023

 Gazan sota ja Palestiinan tulevaisuus

- keskustelutilaisuus tiistaina 12. joulukuuta

     

  

Gazan terveysviranomaisten mukaan Israelin sotatoimissa oli marraskuun lopulla kuollut yli 15 000 ihmistä. Humanitaarinen katastrofi on ennennäkemätön. Jopa 1,7 miljoonaa palestiinalaista on joutunut pakenemaan kodeistaan. Mikään paikka pommitusten runtelemassa Gazassa ei ole turvallinen. Pula ruoasta, puhtaasta vedestä, polttoaineesta, lääkkeistä ja hoitotarvikkeista on raju. 

Israelilainen tutkija Raz Segal on kuvannut Israelin Gazaan sotatoimia oppikirjaesimerkkinä kansanmurhasta. Miten Gazan tilanne liittyy vuoden 1948 tapahtumiin, jota palestiinalaiset kutsuvat Nakbaksi? Miten Gazan tilanne heijastuu miehitetyille Länsirannalle? Mikä on Israelin ja USA:n tiiviin suhteen vaikutus? Kuinka tapahtumat kytkeytyvät laajemmin Lähi-idän ja maailman politiikan ajankohtaisiin kehityskulkuihin?


Suomen rauhanpuolustajain Turun piirijärjestö järjestää aiheesta keskustelutilaisuuden tiistaina 12. joulukuuta klo 17 alkaen osoitteessa Uudenmaankatu 6 A Turku. Alustamassa ovat sosiaaliantropologi Tiina Järvi ja kanslianeuvos Mikko Lohikoski.


Tiina Järvi on Tampereen yliopistolla työskentelevä yhteiskuntatieteiden tohtori, joka on tehnyt etnografista kenttätyötä miehitetyillä palestiinalaisalueilla, Libanonissa ja Jordaniassa.


Mikko Lohikoski on valtiotieteiden maisteri ja kanslianeuvos, joka on yli puolen vuosisadan ajan erikoistunut Palestiinan ja Lähi-idän tilanteen seuraamiseen.


Kahvitarjoilu. 


Tervetuloa!

Ei kommentteja: