perjantai 18. maaliskuuta 2022

SOL mainostaa busseissa näkyvästi että nyt pääsisi osaksi pirteää laivojen satamasiivoustiimiä. Joo, se porukka onkin aina ollut tosi pirteän näköistä kun ovat tulleet hyttejä siivoamaan. Harvinaisen kireältä ovat kyllä näyttäneet. Liekö syy äärimmilleen tiukennetuissa työajoissa. 

Tein kolme ja puoli vuotta kaikenlaisia siivoustöitä yksityisessä siivousfirmassa toimistosiivouksesta lihamyllyjen pesemiseen kauppojen takahuoneissa. Muistan hyvin, miten työaikaamme supermarketeissa lyhennettiin koko ajan, työtä tilanneiden ruokakauppiaiden vaatimuksesta. Yhdessä kaupassa kävi niin, että menetimme työn siellä, koska SOL tuli tilalle, luvaten tehdä tunnissa työn, johon meiltä meni kaksi tuntia. Kyseisen alueen kunnollinen siivoaminen olisi vaatinut oikeasti neljä tuntia, joka aika meiltä menikin ennenkuin nipistettiin. 

Kas, kauppias katteli SOLin työnjälkeä kuukauden kunnes soitti meitä sittenkin jatkamaan kauppansa sijvousta, kun ei se lyhyempi aika riittänytkään. Ei muistaakseni menty. Mun tilannettani, myös toimistoja siivoavana tuo työajan ja samalla palkan menettäminen ei samalla tavalla kirpaissut kuin työkaveria, jolle markettisiivous oli ainoa siivoustyö. Hän meni markettisiivoukseen muualle, jossa ensin kehuttiin kovasti, miten huolella siivoaa. Työaikaa olikin kunnolla. Sitten kauppias nipisti työajan puoleen, ja alkoi moittimaan kun ei enää työnjälki ole samanlaista. Niin, miksei ollut. Kaveri lopetti siivoustyöt sitten kokonaan.

Hyvin mielivaltaisissa tilanteissa joutuvat siivoojat edelleen töitä tekemään, eikä tätä ole saatu kuntoon. Mulla on parikin kauppaa, joissa en käy tämän takia. PAM on keskittynyt jo kauan muihin aloihin. Ja maan hallituksen työllisyystoimet lisäävät taakkaa työttömän harteilla, kun vastuuta olisi saatava työnantajille. Mutta joo, en heti suosittelisi pirteää SOLin tiimiä.

Ei kommentteja: