perjantai 18. maaliskuuta 2022

”Museokeskus ei periaatteellisena linjauksenaan puolla rakentamisajankohdalle vieraiden materiaalien käyttöä suojelurakennusten ikkuna- tai muissa julkisivukorjauksissa.”

Suora lainaus museokeskuksen kielteisestä lausunnosta koskien Ukkokodin julkisivuremonttia. Se ei rakennus- ja lupalautakunnan enemmistöä eilisessä kokouksessa lannistanut, kuten ei myöskään rakennusvalvontapäällikön pohjaesitys, jossa alumiinisia ikkunoita ei kannatettu. Molemmat Vasemmistoliiton edustajat äänestivät enemmistön puolella. Vähemmistöön jäi kaksi lautakunnan vihreää jäsentä. Pöytäkirja linkkinä.


Minä olisin ollut mukana tuossa vähemmistössä. Todella usein viime kaudella olin siinä viiden porukassa, joka koostui lisäkseni lautakunnan vihreistä, ja perussuomalaisten Laaksosta. Hävisimme äänestyksissä kokoomuksen ja demareiden enemmistölle, jossa oli mukana lautakunnassa varsinaisena jatkava toinen vasemmistoliittolainen, sekä usein keskustalainen. Monesti jäin myös viime kaudella yksin puolustamaan museoammattilaisten näkemystä, myös näissä ikkunaremonttikysymyksissä. Yksituumaisuutta ja pormestarisopimus- yhteensopivuutta rakennus- ja lupalautakunnan päätöksissä onkin nyt saatu paljon, rakennusperinnön kadotessa pala palalta.


https://ah.turku.fi/rlupalk/2022/0317005l/4617594.htm

Ei kommentteja: