keskiviikko 16. helmikuuta 2022

Siitä on pari vuotta, kun menimme usein iltakävelyllä Parkin kentän ohi. Oli tosi kivaa aluetta, ja mukava katsella jalkapalloa pelaavien lasten iloa lämpimässä syysillassa. Nyt ne muistot ovatkin äkkiä vielä arvokkaampia. Kaikkiaan noin 90 vuotta ovat turkulaiset saaneet leikkiä ja pelata, luistella kentällä. Pian se on ohi, kun kaupunginvaltuusto äänesti maanantaina Parkinkentän kaavan läpi. Vasemmistoliitto äänesti tyhjää, lukuunottamatta Johannes Yrttiahoa ja Elina Sandelinia. Pormestarisopimuksessa sitouduttiin kokoomusvetoiseen täydennysrakentamiseen, tämä on malliesimerkki. 

Vipun mielipide asiasta julkaistiin Turun Sanomissa ja Aamusetissa kaupunginvaltuuston kokouksen alla. Se tässä, kuten myös nimimerkin ”Asiallinen” aika osuva kommentti Turun Sanomien kommenttipalstalla.


Viherpunainen vasemmisto ry:
Kenen ehdoilla kaupunkiamme kaavoitetaan?

Kaupungin strategioihin voidaan kirjoittaa kauniita sanoja siitä, kuinka lapset ja nuoret otetaan huomioon suunnittelussa, ja miten kaupunginosat ja niiden asukkaat olisivat jatkossa keskenään tasa-arvoisia. 


Kaupunkisuunnittelun strategioiden valheellisuus tulee esiin Turussa Parkinkentän kaavassa, jossa asukkaiden ääni syrjäytetään eikä vuorovaikutusta kuntalaisten ja päättäjien välillä ole. Kaavan muuttamista vaati yli 3500 ihmistä, lukuisia yhdistyksiä ja muita tahoja. Se on nyt ollut kaupunginvaltuuston pöydällä jonkun viikon, ja tulee päätettäväksi maanantaina 14.2. pidettävässä kokouksessa. 


Lasten ja nuorten liikuntamahdollisuudet ovat toissijaisia kaavan tavoitteissa. Parkinkentän kaava ei edistä kestävää rakentamista eikä hyvää kaupunkikuvaa.Tulevaisuuden rakentamisen tulisi edistää yhteisöllisyyttä ja asukkaiden elämänlaadun parantamisen tulisi olla sen keskeinen tavoite. Kentän reunustan täyttäminen korkealla kerrostalomuurilla ei tue alueen kehittämistä yhtenä merkittävimmistä lasten, nuorten ja muidenkin kuntalaisten liikuntapaikoista Turun keskustassa.

Viime kauden kasvatus- ja opetuslautakunta toi esiin kaavamuutoksen ristiriidat alueen oppilaitosten ja päiväkotien toimintamahdollisuuksien kanssa, lasten ja nuorten hyvinvoinnin, lähipalvelulupausten sekä kaupungin strategisten linjausten kanssa.


Strategiat pitää ottaa vakavasti, ja kaupunkilaisten ääntä kuunnella. Parkinkentän kaavaa ei tule hyväksyä.


Ja kommentti

Miksi tällaista tehdään?

Tuntuu, että tuollaisen suunnittelijat eivät ole olleet edes paikan päällä, kun kaavaa kaupunkilaisille ja lähiasukkaille tarjotaan . Asukkaita ei ole kuunneltu lainkaan, miksi äänestetään valtuustoon ja hallituksiin, kun päätökset ovat aina päin naamaa pettymyksiä? Täysin käsittämätöntä ja hävettävää on tunkea tuollaiselle pienelle alueelle tuollaista määrää kerrostaloja ja perustella Parkinkentän tuhoamisella liikuntatarpeiden parannusta. Ihan tavallinenkin ihminen ymmärtää taas kuinka "rahan valta" haisee päätöksissä. Täydellinen täystuho alueen viihtyvyydelle.

Ei kommentteja: