keskiviikko 20. kesäkuuta 2018

Funikulaarin jo myönnetystä rakennusluvasta tehty valitus ja siitä annettava lautakunnan lausunto hallinto- oikeudelle oli käsittelyssä mun kaikkien aikojen ensimmäisessä lautakunnan kokouksessa 29.6.2017. Meillä oli heti ekassa kokouksessa suunnilleen 40 asiakohtaa, tämä oli yhtenä ja Saramäen järjetön puunkaato myös...Tässä alla oma muutosesitykseni. Esitys raukesi kannattamattomana.
Vasemmistoliiton edustajat olivat silloisessa kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnassa jääneet miltei yksin puolustamaan funikulaarisuunnitelmien toteuttamista asemakaavan mukaisina. Minusta asian ytimessä on se, että kun Turku valittaa ettei rahaa ole turkulaisten peruspalveluihin, ei ole vastuullista satsata nähtävyyksiin. En ole vastaan niihin satsaamista sinänsä, varsinkaan jos ne tehtäisiin tyylillä, mutta hetki on ihan väärä. 
Muutosesitys LL1 asia 26/Lausunnon antaminen Turun hallinto-oikeudelle / Rakennuslupa, Funikulaari (2017-196)
Turun rakennuslautakunta ilmoittaa lausuntonaan asiaan kunnioittavasti seuraavaa: Turun rakennuslautakunta puoltaa Kiinteistö Oy Turun Graniittilinnan valitusta Turun hallinto-oikeudelle. Valituksessa on esiintuotu huoli funikulaarin nykyisen suunnitelman ja rakenteen soveltuvuudesta kulttuurihistoriallisesti merkittävälle alueelle. Nykyinen suunnnitelma poikkeaa asemakaavasta, ja poikkeamispäätöksen on oltava lainvoimainen ennen rakennustöiden aloittamista.

Ei kommentteja: