sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Tuomas ei päässyt torstaina Ilpoisten nuorisotilaan, joten meiltä oli Vassin lautakuntalaiset paikalla vain 50- prosenttisesti, vain minä. En ollut koskaan käynyt siellä, ja paikka oli eläväinen, hauska ja täynnä nuoria, vilinää ja vilskettä riitti. Haritun nuorisotalon lakkauttaminen on saanut nuoret käymään Ilpoisissa, entisestään varsin kompakteissa tiloissa. Nuorisotaloja tulisi olla joka paikassa, jotta nuoren matka sinne ei olisi kovin pitkä, ja että nuorten määrä voisi jakautua tasaisemmin tilojen välillä. Tämä on toki myös työllisyyskysymys. Kun on enemmän tiloja, pitää olla myös enemmän nuorisotyöntekijöitä.

Runosmäen nuorisotalosta poiketen Ilpoisissa on tilaa suunnilleen saman verran mitä Runosmäkeen suunniteltavassa monitoimitalossa tulee olemaan. Lisätilaa saadaan tiloja jakamalla kyllä onneksi. Minusta tämäkin vierailu vahvisti aiempaa näkemystäni, että nuorisotyölle pitää varata kunnolla tilaa jo suunnitteluvaiheessa, ja olen kyllä edelleen peruskorjausratkaisun kannalla Runosmäen osalta.

Henkilökuntaa on Ilpoisissa liian vähän, ja vastuullista työtä tekemässä on myös palkaton harjoittelija. Turusta valmistuvien nuorisotyön ammattilaisten mahdollisuuksia saada oman alan koulutusta vastaavaa, ja palkkauksessa näkyvää työtä jo opiskeluaikana, on parannettava.  Ideologinen säästöpolitiikka pitää lopettaa ja panostaa aidosti nuoriimme, omaan tulevaisuuteemme. Nuorisotyöntekijät tekevät upeaa työtä, jota Turku ei arvosta. Nuorisotoimen määrärahoja on lisättävä heti, jotta väkeä voidaan palkata lisää ja juurikin pysyviin työsuhteisiin.

Ilpoisissa oli paljon maahanmuuttajataustaisia nuoria, joiden toivoisin asettuvan seuraavissa nuorisovaltuustovaaleissa ehdolle. Turun nuorisovaltuustoon pitää saada paljon myös maahanmuuttajataustaisia nuoria kaikkialta Turusta. Sen pitää edustaa turkulaisia nuoria. Olisi hienoa kun nuoret innostuisivat lähtemään ehdolle. Sehän meillä oli Saskan kanssa nuorisolautakunnalle viime marraskuussa antaman selvityspyynnön tavoitteena; esitimme kaupungille nuorisotiloihin ja kouluihin suuntautuvan kiertueen järjestämistä, jossa puhuttaisiin mm. nuorisovaltuustoon ehdolle asettumisesta. Turun pitää kantaa vastuu turkulaisista nuorista.

Aiomme käydä vielä mahdollisimman monessa nuorisotilassa ennen lautakunnan kauden päättymistä kesäkuun alussa. Pääsemme Fendarillekin kuun puolivälissä, jee :)

Ei kommentteja: