keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Sain miekkarikuvia zippinä mutten osaa liittää niitä tänne, harmi. Hyviä kuvia tuli paljon kun päivä oli kaunis ja aurinkoinen, ja se siis tarttui meihin :) Tänään olen ollut vähän niinkuin katselemassa Turun yliopiston valtausta, huomaan kuitenkin että vuodesta 2009 on kohta seitsemän vuotta. 

Silloin olin aika aktiivisesti mukana Hesassa Porthanian valtauksessa, nyt oon kai sitten väsyttänyt itseni esim. eilisen mielenosoituksen valmisteluissa niin etten nyt ole muuta kuin hengannut välillä mestoilla. Ja välistä opiskellut, ajatella :O Koulutuslakon kokoukset ovat pitäneet tosi, liiankin kiireisenä kaiken muun lisäksi parin kuukauden ajan, olen ollut mukana esim liikkeen media- ja verkostoitumistyöryhmässä ja ollut Hesassakin pariin otteeseen kuuntelemassa mitä siellä on suunnitteilla. Esim. marraskuun alussa siellä oli Koulutuslakon ja liittojen kuten SYLin ja Tieteentekijöiden liiton yhteinen suunnittelukokous.

Miekkarin valmisteluissa oli kauhea työ, onneksi en joutunut tekemään sitä yksin enkä luojan kiitos tällä kertaa joutunut yksin vastaamaan logistiikasta kuten 2009. Mutta puhujien saaminen oli todella työlästä. Pitkään jatkunut oikeistopolitiikka on saavuttanut tavoitteensa todella hyvin kun ihmiset epäröivät tulla puhumaan mielenosoitukseen. Professori Liisa Steinby onneksi tuli, ja pitikin erinomaisen puheen!

Mielen osoittaminen on Suomessa kansalaisten oikeus, joka on turvattu lailla. Sitä oikeutta turvaavat poliisit, joille me maksamme verorahoistamme palkkaa. Olen aina poliisien puolella yksityisten vartijoiden ohi. Ja ei ole niin kovin kauaa, vaan vuosi siitä kun poliisitkin järjestivät mielenosoituksen vastustaakseen määrärahojensa vähentämistä. 





Ei kommentteja: