tiistai 19. elokuuta 2014

Onhan tässä männä keväänä ja kesänä joltistakin sähköistä elämää mullakin ollut, vaikkei tässä blogissa. Olen päivittänyt Vipun blogia kyllä mutta oma bloggaaminen on sitten tähän saakka jäänyt. No, kaikenlaista aktiviteettia on ollut. Ja sitä tavallista elämääkin vietetty :)

Minut valittiin keväällä Vipun varapuheenjohtajaksi, ja sen lisäksi myöskin Turun Vasemmistoliiton kunnallistoimikuntaan sekä Varsinais-Suomen Vasemmistoliiton piirihallitukseen. Olen myös todella onnellinen valinnastani Vasemmistoliiton koulutus- ja tiedepoliittiseen työryhmään valmistelemaan eduskuntavaalilinjauksia.

Ja tietenkin työ ekoryhmässä on jatkunut läpi kevään ja nyt teksti on piirihallituksen käsittelyssä. Oli melkoinen helpotus saada teksti siihen kuosiin. Kymmenen kokousta vaadittiin että teksti on tässä vaiheessa, upea juttu kyllä.

Turun Sanomat julkaisi ryhmän mielipiteen toriparkista ja tuulivoimasta heinäkuun lopulla. Se olikin jännä juttu, soitin lehteen kun sitä ei näkynyt ja vastauksena oli ensi alkuun "harkitsemme julkaisua lähiviikkoina". No sitten korostin miten tärkeää on se että mekin saamme osallistua keskusteluun aiheesta, ja sitten tulikin jo vastaukseksi "menee ensi viikolle". Olin edelleen kärsivällinen, ja lopulta henkilö totesi että viikonlopun lehti on täynnä. (Soitin torstaina). Ja lopulta se julkaistiin sunnuntain lehdessä, todella hyvällä paikalla, samalla kertaa kuin mm. WWF:n kirjoitus hylkeensuojelusta.

http://www.ts.fi/mielipiteet/lukijoilta/657097/Ei+toriparkille+kylla+tuulivoimalle

Jotkut minut tuntevat eivät ehkä yhdistäisi kärsivällisyyttä minuun, ja kyllä se vaatiikin työtä. Mutta siksi osaankin arvostaa sitä, miten sitä jotenkin väistämättä kehittyy ihmisenä.

Tässä myös Vipun mielipide teemaan liittyen, sitä Turun Sanomissa ei valitettavasti julkaistu, Turkulaisessa kylläkin.

http://www.turkulainen.fi/blogi/225689-toriparkkia-ei-kaivata-edelleenkaan

Olen myöskin jatkanut Tiedonantajan avustamista, viimeisin tuotos julkaistiin toukokuussa ja käsitteli Tove Janssonin elämäkertaa

http://www.tiedonantaja.fi/2014-14-5/sinisen-naisen-taide-hehkuu-monitasoisena

Paraikaa on työn alla aforismiteos, mutta myönnän että olen ollut häpeämättömän laiska viime aikoina. Ei tietty kannattaisi suhtautua noin palkitsevaan harrastukseen työnä.

Maailmanpolitiikan yhä kiristyvä tilanne huolestuttaa todella paljon. Kynnys kaiken eskaloitumiseen on onneksi todella korkea, mutta onko se tarpeeksi korkea.





Ei kommentteja: