perjantai 18. elokuuta 2017

Eilen pidettiin koulutus kaupungin vastavalituille luottamushenkilöille. Huomiotani kiinnitti Rakennusteollisuuden uudeksi toimitusjohtajaksi ensi vuoden alusta lukien nimitetyn, siihen saakka Turun kaupunginjohtajana toimivan Aleksi Randellin toivomus ettei kokouksissa jätettäisi kovin paljona asioita pöydälle, tai pitkitettäisi niitä. Hän peräänkuulutti tehokasta päätöksentekoa, että siksi luottamushenkilöt on valittu. 

Toki kokoomuslaisen suusta toivomus kokousten tehokkaasta päätöksenteosta kuulostaa, no luonnolliselta ja odotetulta puheenvuorolta. Virkamiesten esityspohjan mukaan meneminen tietenkin sujuvoittaa päätöksentekoa. Kokonaan eri asia on, palveleeko se kokonaisetua. Luottamushenkilön tulee aina erikseen arvioida esitykset ja harkita toimenpiteet niiden osalta. Jos kokouksissa ei keskusteltaisi ratkaisuista, tai pohdittaisi vaihtoehtoja, voisi ihmisten paikalla olla yhtä hyvin kumileimasimet, jotka järjestyksessä kaiken automaattisesti hyväksyisivät. Itse olen hyvin kiinnostunut oman lautakuntani toimivaltaan kuuluvista asioista ja koen velvollisuudekseni asioita selvittää ja perustella.

Randell totesi Turku- sopimuksesta, että sellainen voidaan tehdä, ja että viime kaudella se tuki hyvin kaupungin kehittämistä vaikeina aikoina. Lausuma ei siis sulkenut pois sopimuksen tekoa tälläkään kaudella, eikä ottanut vastuuta turkulaisten peruspalveluihin kohdistuneista heikennyksistä kuluneella valtuustokaudella. jotka sopimus paitsi siunasi, myös niitä edellytti.

Kaikkiaan hyvin odotettu esiintyminen Randellilta. Pätevä ihminen, Helsingin Eteläranta ja rakennusteollisuuden yritysten edunvalvonta saa taitavan toimitusjohtajan. Olisin kuitenkin toivonut kaupunginjohtajan kauden päätteeksi edes jotain yllätyksellisyyttä lausumiin.


Ei kommentteja: