Jaaha, kävi kuten arvelinkin tuossa Kelan pääjohtajakuviossa. Valinta tehdään huhtikuun lopussa. Eli uusi pääjohtaja lienee Arto Satonen. Jos olisivat päätyneet Heli Backmaniin, uskon että valinta olisi julkistettu tänään.
tiistai 8. huhtikuuta 2025
maanantai 7. huhtikuuta 2025
Olin Attac- vuosinani myös jäsenlehtemme päätoimittaja. Trumpin ensimmäinen presidenttikausi oli juuri käynnistynyt, ja vuodella 2017 oli aika paljon samaa tämän hetken kanssa, joskin tilanne on nyt vielä kaoottisempi ja vakavampi. Halusin tuoda lehteen ajankohtaisia juttuja syvällisellä otteella, sellaisia mitä ei ehkä toisista lehdistä helposti löydä.
Tämä on ekan lehteni kansikuva, kansijuttuna on Marko Juutisen kiinnostava artikkeli Yhdysvaltain kauppapolitiikasta. Trumpin ja republikaanien liitto oli jo silloin pahaenteinen, Kiitos vielä kerran Juutiselle tekstistä ja Oskari Wäänäselle upeasta kuvituksesta!
Tuossa lehdessä on monta muutakin kiinnostavaa juttua, luin pitkästä aikaa oman pääkirjoitukseni jossa itse asiassa kritisoin myös tekeillä ollutta sote- uudistusta. Linkki lehteen tässä http://www.attac.fi/julkaisut/hiekanjyvat/hiekanjyvat-1-2017
torstai 3. huhtikuuta 2025
keskiviikko 2. huhtikuuta 2025
Sitoudun näihin Aisti ryn aluevaalitavoitteisiin!
Kuntavaalitavoitteetkin ovat ihan loistavia, pormestarien Turussa vaan ne ovat käyneet miltei mahdottomiksi toteuttaa, kuten vaikka ryhmäkokojen pienentäminen. Valtuusto päinvastoin äänesti marraskuussa ryhmäkokojen kasvattamisen puolesta.
Mulla on aiemmin mietittyinä aluevaalitavoitteita tästä aiheesta, laitan nekin tuolta Aluevaalit- linkin alta:
”Ongelmat voi ja pitää ehkäistä jo ennen kuin niitä syntyy, tässä tarvitaan toimivia matalan kynnyksen palveluja. Esim. jo päiväkodeille on hyvinvointialueen toimesta osoitettava riittävän hyvät resurssit kouluttaa henkilökuntaa tukea tarvitsevien lasten kommunikointikeinojen käytössä ja varmistaa, ettei asiassa ole liiallista kuntakohtaista vaihtelua.
Kunnollinen panostus mielenterveyspuolen ja nepsykirjon palveluihin ehkäisisi ongelmia ja muiden palvelujen tarvetta. Tarvitaan kiireellisesti lisää kuntoutus- ja hoitopaikkoja, joissa hoito olisi ammattitaidoista ja laadukasta. Ihmiset ovat tällä hetkellä usein lapsesta saakka heitteillä jatkuvan säästämisen seurauksena. Mielenterveydeltään sairastuneita, ja toisaalta nepsykirjon lapsia ja nuoria ei monesti osata eikä voida hoitaa asianmukaisesti. Puuttuvia mielenterveys- ja neurokirjon palveluita paikataan lastensuojelulla. Sen piiriin ajautuu lapsia, joiden vaikeuksia ei lastensuojelulla voi ratkaista. Tähän liittyen voitontavoittelu on tälläkin alalla iso ongelma, joka on saatava kuriin.”
tiistai 1. huhtikuuta 2025
Ylessä on juttu ulkomaalaisesta opiskelijapariskunnasta, joille leipäjonot ja pullojen keräys hengenpitimiksi ovat arkea. Sitä se on liian monelle täällä asuvalle, niin suomalaiselle kuin ulkomaalaiselle. Tämän pariskunnan tapauksessa tulee hakematta mieleen juuri tämä aika kuusitoista vuotta sitten, kun tein valtavasti töitä jottei uutta yliopistolakia olisi hyväksytty. Se murensi kaikin puolin yliopistojen rahoituksen, ja mahdollisti myös EU- ja ETA- maiden ulkopuolelta tulevien opiskelijoiden lukukausimaksut. Nämä ihmiset yrittävät kaikin keinoin raapia kasaan rahoja lukukausimaksuja varten, vaikka heillä ei ole ruokaa edes lapselleen.
Muistan hyvin kaiken noilta vuosilta 2009 ja 2010, me vasemmisto- opiskelijat olimme oikeasti ainoita jotka toimimme näkyvästi yliopistolla myös näiden lukukausimaksujen sallimista vastaan. Muista opiskelijaryhmistä ei tultu mukaan mielenilmauksiin ym. vaikka pyydettiin. Kuulin silloin, ja kuulen edelleen perusteluna näille lukukausimaksuille, että ”opiskelijat ovat kotimaassaan hyvässä asemassa” ja ”ettei ole oikein että opiskellaan ilmaiseksi”. Työllistymisen ongelmat sälytetään yksinomaan opiskelijoiden niskaan, niinkuin ne sälytetään työttömienkin niskaan. Työnantajien rooli ja toisaalta kielikoulutuksen puutteet unohdetaan, kaikki vastuu ja riski on ihmisellä itsellään. En kannata tällaista ajattelua edelleenkään.