sunnuntai 30. lokakuuta 2022

Kiitos!

Kiitos kaikille äänestäjille, minulla alkaa vuodenvaihteessa yhdeksäs vuosi Varsinais-Suomen Vasemmistoliiton piirihallituksessa. Teidän ansiostanne työni voi jatkua. 

Ensi vuosi tulee olemaan eduskuntavaalivuosi, piirikokous asettikin tänään lisää ehdokkaita ja lista on täysi. Olen kiinnostunut myös maailmanpolitiikasta, ja seuraan mm. Yhdysvaltain valmistautumista marraskuun välivaaleihin, jossa kongressin ykköspuolue aika todennäköisesti muuttuu. 


Esim. Georgian senaattorin paikasta käydään kovaa kamppailua, vastakkain ovat republikaanien Herschel Walker ja demokraattien Rafael Warnock. Walkerin tausta huippu- urheilijana on seikka, johon monet luottavat. Entinen presidentti Barack Obama teki  äskettäin Warnockin puolesta kampanjoidessaan varsin osuvan ja ajatuksia herättävän vertauksen. Obaman mukaan Walkerin taidot pelikentällä ovat kiistattomat, mutta tekeekö se hänestä pätevän päättämään yhteisistä asioista. Obama kysyi, valittaisiinko Walker lentämään konetta, jos varsinainen lentäjä olisi estynyt. Tai valittaisiinko hänet kirurgiksi, jos jonkun pitäisi leikkaus suorittaa. 


Aivan, senaattorit päättävät todella tärkeistä asioista, ja tekevät hyvin vastuullista työtä. Miten sen työn vastuullisuus eroaa vaikka lentäjän tai kirurgin työstä. Ajatuksia herättävää myös meikäläisiä eduskuntavaaleja ajatellen.

Ei kommentteja: