tiistai 23. elokuuta 2022

Kannanotto 22.8.2022

Kupittaan siirtolapuutarha on elinvoimainen osa kaupunkiamme 


Viherpunainen vasemmisto ry on turkulaisten enemmistön kanssa samaa mieltä siitä, että Kupittaan siirtolapuutarhan jatko pitää turvata.

Toimiva ja viihtyisä siirtolapuutarha on paitsi osa elintärkeää viherverkostoa, myös kuntalaisten arvostama yhteisöllinen kohtaamispaikka ja äärimmäisen arvokas monimuotoisen hyöty-ja muun kasvillisuuden paikka. Puutarhan sijaintia marketin vieressä käytetään sitä vastaan, vedoten sen huonoon yhteensopivuuteen kasvavan kaupungin kanssa. Näin ei ole, vaan viherverkostoja tarvitaan tulevaisuudessa kipeästi myös taajama-alueilla. 

Yhteys menneisyyteen on säilytettävä kaupungin rakentuessa ja laajentuessa. Toimivaa kaupunkitilan historiaa ei pidä yhtäkkiä leikata irti kaupungista. 

Turku on tunnettu puistojen kaupunkina ja tätä perintöä voidaan kehittää pitämällä Kupittaan siirtolapuutarha nykyisellä paikallaan, osana Kupittaanpuiston toimivia virkistyspalveluita. Siirtolapuutarhan merkitys yhteisöllisenä virkistysalueena on suuri kaikenikäisille.

Kupittaan koko alueesta on kaavoituspuolella suunniteltu jo 1920-luvulla puutarhakaupunginosaa, Kupittaan Puistokylää, ja siihen suuntaan sitä tulisi edelleenkin kehittää. Kaupunginosan perinteet tulee säilyttää nykymuodossaan, virkistystä tarjoavana ja luonnon monimuotoisuutta ylläpitävänä alueena.

Tulevaisuuden viherarvoja on vaalittava. Kupittaan siirtolapuutarha on kaavassa merkittävä suojeltavaksi, pysyvästi siirtolapuutarhakäytössä olevaksi alueeksi merkinnällä RP/s.

Viherpunainen vasemmisto ry

Ei kommentteja: