maanantai 23. toukokuuta 2022

Turun kaupunkiympäristötoimialan apulaispormestari vaihtuu toiseen kokoomuslaiseen, meno ei muutu. Kupittaan siirtolapuutarha on jyräyslistalla ensimmäisten joukossa. Sen  säilyttämistä vaativa adressi on saanut yli 10000 nimeä, lisää tarvitaan. Jokainen nimi on tärkeä.


https://www.adressit.com/turun_kupittaan_siirtolapuutarha_on_sailytettava__kolonitradgarden_i_kuppis_i_abo_bor_bevaras__the_allotment_garden_kupittaa_in_turku_has_to_be_preserved



Kannattaa myös huomata, että vaikka kaupunkiympäristölautakunnassa esitettiin viime joulukuussa puutarha-alueen säilyttämistä, esityksen muotoilussa ei suljeta pois osittaista rakentamista tai alueen muuttumista. Kupittaan siirtolapuutarha-alueen rauhallinen tulevaisuus pitäisi varmistaa nimeämällä se varsinaiseksi siirtolapuutarha-alueeksi. Tässä poiminta ko. joulukuun kokouksesta, laitan linkin myös.





Kuudennessa äänestyksessä äänestettiin esittelijän muutetun pohjaehdotuksen ja Jakobssonin Harjuniemen kannattamana tekemän seuraavansisältöisen muutosehdotuksen välillä:

”C -merkintä poistetaan Kupittaan siirtolapuutarha-alueelta ja korvataan RP/V –merkinnällä: "RP/V Siirtolapuu-tarha-alue / Virkistysalue

Alue on varattu siirtolapuutarha- ja virkistyskäyttöön. Alueelle voidaan yksityiskohtaisemman suunnitelman pohjalta toteuttaa siirtolapuutarhatoimintaa tai virkistystä palvelevia rakenteita ja rakennuksia. Aluetta koskevien hankkeiden yhteydessä on pyrittävä lisäämään alueen yleistä virkistyskäyttöä. Alueen suunnittelussa ja käytössä tulee ottaa erityisesti huomioon siirtolapuutarhan kulttuurihistorialliset, maisemalliset ja puutarhataiteelliset arvot.”

Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä esittelijän muutetun pohjaehdotuksen puolesta äänestivät Hellsten, Toivari, Kallio, Åland, Perho, Vierimaa, Manni ja Valkonen.

Jakobssonin Harjuniemen kannattamana tekemän muutosehdotuksen puolesta äänesti heidän lisäkseen Kaunislahti, el-Khatib ja Muurinen.

Esittelijän muutettu pohjaehdotus tuli päätökseksi äänin 8-5.”

https://ah.turku.fi/kylk/2021/1214032x/4540132.htm


Ei kommentteja: