sunnuntai 12. marraskuuta 2017

Suuri kiitos luottamuksesta, minut valittiin lauantaina niin Varsinais-Suomen Vasemmistoliiton piirin, kuin myös Suomen Luonnonsuojeluliiton Varsinais-Suomen piirin hallituksiin!! Työni puolueen piirin johdossa siis jatkuu, ja alkaa SLL: n piirissä. Olen hyvin kiitollinen ja nöyrä. Pääsin ikävä kyllä osallistumaan vain toiseen kokoukseen, olin Ruskolla puolueen piirikokouksessa. Olin muuten mukana myös lausumavaliokunnassa, tässä alla kumpikin valmistelemamme julkilausuma. 

Piirikokouksen kannanotto 11.11.2017
 Julkisten palveluiden oltava sote – ja maakuntauudistuksen keskiössä
Maakunta- ja sote-uudistukset ovat suurimpia hallinnon ja toimintatapojen uudistuksia, joita Suomessa on koskaan tehty. Muutos koskettaa satojen tuhansien ihmisten työtä ja kaikkien kansalaisten palveluja. Odotettavissa ovat Suomen suurimmat YT-neuvottelut, jos sote toteutuu. Tästä johtuen Vasemmistoliiton Varsinais-Suomen piiri kysyy, mihin on hävinnyt ihmislähtöinen näkökulma soteasioita valmisteltaessa. Kokoomus kutsuu yksityistämistä valinnanvapaudeksi ja kuuntelee vain isojen monikansallisten yritysten terveysbisneksen edustajia ja Keskusta ajaa maakuntamalliaan, jotta saisi säilyttää paikkojaan maakuntahallinnoissa. Vasemmistoliiton Varsinais-Suomen piiri vaatii ihmislähtöisyyttä sote-uudistukseen.
 Vasemmistoliiton Varsinais-Suomen piiri varoittaa tulevista kustannusriskeistä, jotka tulevat näkymään kuntalaisten arjessa kohonneina asiakasmaksuina. Asiantuntijat ovat laskeneet, ettei palveluiden yksityistämisellä saavuteta 3 miljardin säästöjä, vaan kustannukset kasvaisivat n. 4 miljardia. Tätä voidaan pitää kruununjalokiven ryöstönä – suorana tulonsiirtona monikansallisille yhtiöille. Vasemmistoliiton Varsinais – Suomen piiri esittää, että sote – ja maakuntauudistus pitää palauttaa parlamentaariseen valmisteluun, jossa sitä valmistelee koko eduskunta yhteistyössäasiantuntijoiden kanssa. Parlamentaarisen valmistelun kautta voisimme löytää paremman ja laajemman yhteisymmärryksen.

Piirikokouksen julkilausuma 11.11.2017
 Maan hallitus lisää eriarvoisuutta ja jakaa kansaa
 Varsinais-Suomen Vasemmistoliiton mielestä maan hallitukselta puuttuu kokemus ja ymmärrys tavallisten ihmisten arjesta. Hallitus tekee ylätason politiikkaa ja luovuttaa valtansa markkinavoimille.  Hallituksen pitää kantaa vastuunsa kaikkien suomalaisten yhteisestä omaisuudesta, eikä jättää maan infrastruktuuria, teollisuutta ja terveyden- ja sosiaalihuoltoa voittoa tavoittelevien yritysten temmellyskentäksi.
Hallitus murentaa maamme perusrakenteita jättämällä lähes kaiken markkinavoimien armoille.Varsinais-Suomen Vasemmistoliiton mielestä yksi pelottavimmista hallituksen virheistä on koulutuksesta leikkaaminen. Investoinnit koulutukseen ennaltaehkäisevät syrjäytymistä, ehkäisevät työttömyyttä ja edistävät yhteiskunnan eheyttä.

Ei kommentteja: